Thursday, March 7, 2013

UPDATE NEWS: PM @NajibRazak TIBA DI LAHAD DATU


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah pun tiba di Lahad Datu. Sekarang diberikan taklimat khas oleh Panglima Angkatan Tentera Malaysia dan Ketua Polis Negara. Taklimat khas ini diberikan berkenaan segala operasi yang dijalankan memburu pengganas berjalan dengan lancar mengikut seperti apa yang dirancangkan.

Turut serta bersama Datuk Seri Najib Razak ialah Menteri Pertahanan Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi. Walaupun sibuk dengan tugas mentadbir negara, PM Najib Razak masih dapat meluangkan masa untuk melihat dengan mata sendiri perkembangan terkini di Lahad Datu.

Dalam pada itu juga, Jamalul Kiram cuba untuk memutarbelitkan pendirian beliau bahawa inginkan gencatan senjata. GR tabik hormat dengan pendirian Menteri Pertahanan yang berani menyatakan Jangan Percaya Dengan Tipu Helah Jamalul Kiram. Tiada seorang pengganas pun akan terlepas dalam insiden pencerobohan ini. Akan dibersihkan serta merta demi keselamatan rakyat dan negara.


Pesanan dan kenyataan ini diberikan oleh Menteri Pertahanan melalui laman Twitternya. Tiada rundingan lagi antara pengganas dan Kerajaan Malaysia kerana peluang diberikan sudah cukup lama dan diendahkan oleh pengganas.

GR dan semua rakyat Malaysia doakan pejuang negara selamat dan beroleh kejayaan dalam misi mempertahankan negara.


GR kata: Wayang Jamalul Kiram sama macam Drama King Anwar Ibrahim kan....

No comments:

Artikel pelbagai