Wednesday, March 27, 2013

KHALID GAGAP DAH TUA, OTAK TAK CENTRE DAH! CAKAP PUSING-PUSING!


Apelah Menteri Besar Selangor nie, macam manalah dia ni boleh diiiktiraf menjawat jawatan besar ini yang kita lihat dari zahir batinnya pentadbiran beliau di Selangor dikira charcha marba.

Dari pandangan peribadi beliau yang mengatakan Manifesto bukan janji sehinggalah sekarang, apa yang dibuat oleh PKR dibumi Selangor nasib malang yang menimpa rakyat.

Seorang pemimpin yang cakap tak serupa bikin sudah sinonim dengan sikap peribadi pemimpin dari kalangan Pakatan Haprak. Beberapa bulan yang lepas, dengan selambanya MB Selangor ini menyatakan akan membubarkan sidang DUN Negeri Selangor selepas Gong Xi Fa Cai sehingga sekarang indah khabar dari rupa.

Sekali lagi Khalid Gagap nak buat magic, akan membubarkan DUN Selangor pada bulan April ini. Bukankah sidang DUN Selangor akan terbubar dengan sendirinya dalam bulan April nanti? Nak pusing auta apa lagi ni YB??

Selangor akan membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) pada 22 April ini jika Parlimen masih belum dibubarkan, kata Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau berkata perbincangan sedang diadakan dengan kerajaan Kelantan, Pulau Pinang dan Kedah untuk turut sama mengambil tindakan serupa sepertimana Selangor.

“Buat masa ini, kita bincang dahulu dengan Kelantan, Pulau Pinang dan Kedah.

Jika mereka setuju, kita akan bubar serentak," kata Abdul Khalid pada sidang media di ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini hari ini.

Turut hadir Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu.

Sebelum ini, kerajaan Kelantan pimpinan Pas dilaporkan bersetuju membubarkan DUN bersama-sama dengan kerajaan Pusat.

Sementara itu, Anwar yang ditanya tempoh masa yang akan diambil untuk perbincangan berkenaan berkata, pihaknya tidak menentukan sebarang tempoh masa.

“Sekarang kita bincang dahulu," katanya. - BERNAMA

GR kata: Rakyat asyik kena auta jerlah dengan pakatan haprak nie. Kesian!!

Artikel pelbagai