Tuesday, December 18, 2012

DAP TAMAK HALOBA, ANWAR BERANI KER NAK TEGUR??


Kongres DAP telah pun tamat pada Ahad lepas tapi rakyat masih perlu ingat agenda sebenar yang mereka ingin bawakan untuk capai kepentingan peribadi mereka untuk menang PRU 13 nanti.

Kita semua lihat beberapa orang anak Melayu yang terlalu BODOH sanggup mengadaikan maruah diri menjadi kambing hitam dalam DAP. Jelas terbukti dalam Kongres DAP baru-baru ini tiada tempat anak Melayu yang dibenarkan oleh Cina DAP ini memegang sebarang jawatan tertinggi dalam DAP. Hanya layak untuk jadi MACAI saja, itu pun masih tak sedar diri.

Inilah manusia bila diri sudah dibelai dengan wang, sanggup gadaikan maruah sendiri kerana duit. Orang pun selalu kata pasal duit adik beradik pun boleh bergaduh ini pula dalam politikkan. Pembaca sekalian haruslah berfikir secara matang, DAP tidak layak untuk perjuangkan hak semua kaum di Malaysia apatah lagi nak membela nasib rakyat di Malaysia, dalam Kongres DAP membuktikan kaum lain tidak diberi tempat langsung dalam jawatan tertinggi mereka. Nasib Melayu dan India dibela ker macam tu??

Percayalah, jika PKR dan PAS yang Bodoh akan jadi bertambah BODOH bila berikan DAP tambahkan kerusi untuk PRU 13 nanti. Negara akan tergadai disebabkan kesemua mereka tamak dan gila kuasa.


PASIR GUDANG: Kenyataan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng yang secara terbuka mahukan dua sekutunya, PAS dan PKR, memberi parti itu 13 kerusi tambahan untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-13, bakal menjadi punca pergolakan pakatan pembangkang.

Ketua Umno Bahagian Pasir Gudang Datuk Seri Khaled Nordin berkata keadaan itu menggambarkan DAP ingin mendominasi pakatan pembangkang.

"Saya percaya DAP beranggapan di kalangan parti pembangkang lain mereka merupakan parti yang terkuat, sebab itu mereka berani membuat tuntutan tersebut.

"Ini akan menjadi asas kepada perbalahan mereka," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis penyampaian hadiah sempena Program Gerak Mesra Perdana Majlis Perbandaran Pasir Gudang di sini, Ahad.

Menteri Pengajian Tinggi itu mengulas kenyataan Lim yang mahukan tambahan 13 kerusi - tiga Parlimen dan 10 Dewan Undangan Negeri (DUN) - pada Pilihan Raya Umum berkenaan.

Lim membuat permintaan itu ketika berucap di Kongres Kebangsaan ke-16 DAP di Pulau Pinang semalam atas alasan semangat setiakawan. Pada Pilihan Raya Umum 2008, DAP bertanding bagi 47 kerusi Parlimen dan 102 kerusi DUN. - BERNAMA


GR kata: Komunis mana ada perasaan belas kasihan....

No comments:

Artikel pelbagai