Friday, August 15, 2014

#KrisisSelangor: AMBIGA NAK TUNJUK HERO SOUND SULTAN SELANGOR! @PDRMsia @Khalid_Ibrahim @rafiziramli


Setelah sekian lama kita tak tengok Si Ambiga di muka akhbar ke mana-mana demo yang kebiasaannya mengutuk kerajaan dan pelbagai isu yang melibatkan agama dan sebagainya.

Kali ini Ambiga sekali lagi Ambiga nak tunjuk dia lah 'Hero Tamil'...apa hak dia nak SOUND Sultan Selangor? Dia pandai sangat ker dengan undang-undang yang dah tertakluk untuk melantik seseorang menjadi MB Selangor?

Wahai Ambiga, Lu sibuk nak back up bini Anwar untuk jadi MB Selangor....Lu check dulu Azizah tu anak kelahiran negeri mana? Sibuk kata perjuangkan keadilan untuk rakyat....tanya rakyat Selangor diaorang nak ker Azizah jadi Menteri Besar untuk diaorang??

Selanjutnya baca KLIK DI SINI


GR kata: Mana pakar tragedi PKR??


5 comments:

Anonymous said...

Kurang ajar Ambiga getloose!....hang yg sepatutnya tak payah masuk campur....sibuk jer!...Podahhh..pegi balik rumah,masak capati lagi baik...

Zally said...

Melayu...Jangan jadi Me-layu...Wajarkah kita di layukan? Bersatulah....Jangan ME-LAYU...Kembali pada asal..Tanah Melayu...tanah tumpah darahku...Daulatlah Tuanku..Lindungilah hak kita demi tanah air yang tercinta..Insaflah Melayu..mereka hanya ingin hapuskan keistimewaan kita yang semakin di cabar..Apa nasib anak-anak bila kita tiada lagi di bumi bertuah ini....Renung-renungkanlah....

Anonymous said...

TSKI betul dan tidak bohong bila mengadap DYMM bahawa dia ada sokongan majority atas representasi PAS (dan UMNO). Atas sebab itu, betullah DYMM titah TSKI masih boleh terus jadi MB. PASlah yang perlu jawab kenapa kata sokong TSKI kemudiannya dua ahlinya belot. Inilah massalah bila masih nak ikut telunjuk punaisihat dari penasihat. Jika Pakatan ada majority, tunggulah sessi DUN bulan November untuk undi tidak percaya. Nak kelam kabutkan rakyat apa hal??? Masaalah dalaman PKR dan PAS bukan hal yang DYMM patut campur. Memang Istana tak ada campurtangan pun. Nak apa lagi sekarang dari Istana?

Anonymous said...

Takpe. Biar la Aci ni nak cakap apapun. Mungkin dia nak ikut jejak langkah Karpal Singh. Yang pasti, Malaysia ada undang-undang.

Daulat Tuanku!

Anonymous said...

PDRM/AG-LIBERAL; tolonglah TANGKAP si KURANG ajaq dari si PENCEROBOH/PENDATANG KAPIRDEAJAL DAPBANGKAI-ANJING KURAP/PKRSODOM - yg. asyik MENGHINA DYMM Tuanku Sultan Selangor kita! PI MAMPOS parti DAPBANGKAI/PKRSODOM yg. pikiaq depa ni lebih berkuasa dari DYMM Kesultanan Melayu kami, pemerintah ASAL NEGARA ISLAM; pusaka nenek moyang kami ini!

Peduli apa keputusan 'demokrasi-hak asasi' PENIPU si Barat-ZIONIS ni - tengoklah Israel-Barat yg. sewenangnya membunuh umat Islam dl. GENOSID kat merata tempat! Dan yg.penting DYMM Tuanku Sultan Selangor kita dah buat keputusan EKSEKUTIF baginda!

SYUKUR ALHAMDULILLAH kuasa EKSEKUTIF DYMM Yang di-Pertuan Agong dan seluruh Kesultanan Melayu, makin diKEMBALIKAN mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3(1), 37(1), 153 dsbnya - terutamanya kat negeri-negeri bawah pemerintahan RASIS-BUAS si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM! DAULAT TUANKU!

Dah tiba masanya diTENTANG habis-habisan PENIPUAN legasi PENJAJAH Barat-ZIONIS melalui undg-undg sivil ciptaan mereka, yg. seolah lebih berkuasa dari undg-undg ISLAM pusaka nenek moyang kita serta kuasa EKSEKUTIF Kesultanan Islam/Melayu kita, sbg. pemerintah asal NEGARA ISLAM ini, sebelum kita diJAJAH si KAPIRDAJAL British-ZIONIS-BINATANG BUAS!

Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri/K’jaan Persekutuan mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Bahkan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU].

Artikel pelbagai