Monday, July 29, 2013

FILEM #NEWVILLAGE, RAKYAT SOKONG TINDAKAN BERANI @Zahid_Hamidi !! @KDNPUTRAJAYA @NajibRazak


Petikan kenyataan Menteri KDN, DS Zahid Hamidi:

Pihak Lembaga Penapisan Filem(LPF) telah ambil keputusan untuk MENAHAN tayangan filem ini bagi mengelakkan kontroversi... Ianya akan diteliti semula terutamanya mesej2 tersembunyi termasuk perkara yang berkaitan dengan komunis...- Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi


Dengan berprinsipkan ketegasan, akhirnya rakyat berasa lega dengan keputusan yang dibuat oleh KDN yang menahan tayangan filem The New Village. Kita semua ketahui filem yang berunsurkan komunis ini yang pada asalnya diluluskan oleh LPF pada tahun lepas akan ditayangkan pada akhir bulan Ogos 2013.

Keluhan rakyat yang menjadi tanda tanya didengar oleh Menteri KDN yang mengambil keputusan drastik supaya filem tersebut tidak ditayangkan dan perlu dikaji semula isi kandungannya. Tahniah pada DS Zahid Hamidi dengan tindakan tegas serta berani yang diambil.


Filem New Village menayangkan kaum Cina sebagai mangsa komunis dan British tapi juga mahu gambarkan Cina komunis sebagai pejuang kemerdekaan. Kemerdekaan negara mana yang mereka mahu tunjukkan? Malaysia merdeka siapa yang perjuangkan?

Leftenan Adnan dan pejuang Melayu lain yang perjuangkan Tanah Melayu dan komunis itu apa? Peristiwa Bkt Kepong yang diserang bukan kerja Komunis ker? Tanpa belas kasihan orang Melayu dibunuh pada masa tu. Jangan cuba untuk putarbelitkan fakta sejarah!!
Ingat bangsa Melayu lupa ke AMCJA yang ambil alih kerajaan seminggu dan bertindak kejam. Mereka memasuki istana-istana dengan hasrat mahu menangkap dan bunuh Sultan dan Raja-Raja Melayu. Keluarga DiRaja dan kaum bangsawan masih lagi ingatkah peristiwa ini?

Tak faham macam mana LPF boleh luluskan pada tahun lepas? Apa kerja Pak Menteri yang pegang KDN masa tu? Tengok saja ker atau bagi pegawai yang buat kerja? Apa pun rakyat berterima kasih pada DS Zahid Hamidi atas tindakan tegas yang diambil.

Lihat di bawah, antara komen dari rakyat dan juga maklum balas dari tweet dibalas sendiri oleh DS Zahid Hamidi, GR ingin kongsikan bersama:


Kenyataan akhbar YB Menteri KDN mengenai filem The New Village:
GR kata: Takkan Melayu hilang di dunia. Bravo Zahid!

2 comments:

Anonymous said...

BILA PM NAJIB NAK BUAT IKLAN HARI RAYA UNTUK UMAT ISLAM DI MALAYSIA?

Anonymous said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas keberanian pemimipin Melayu/Islam UMNO kita, YB Menteri KDN kita!

Saya syaki tujuan filem Cina ini juga untuk menghasut jenerasi muda Cina/bukan Bumiputera/bukan Islam, untuk terus menjulang DAP-Lim Kit SIBIAWAK kononnya, sebagai 'pejuang Kemerdekaan' Tanah Melayu ini, dan supaya membenci PEJUANG KEMERDEKAAN kita yang SEBENAR, termasuk PERAJURIT-PERAJURIT/penduduk kampung BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain, yang banyak TERKORBAN/MENDERITA sampai kebuluran, di tangan KOMUNIS CINA laknat! Juga disyaki, nak putarbelikan sejarah, kat seluruh dunia, tentang CINA DAP – kononnya merekalah yang memerdekakan TANAH MELAYU ini!

Ini ialah kerana Cina/Bukan Islam/Bukan Bumiputera DAPBIAWAK/PKR dan sekutu Barat-Israel mereka, amat benci kepada bapa YB PM kita, yang adalah BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN tercinta kita, Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein dan Allahyarham TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, terutamanya selepas mereka menubuhkan DEB, FELDA, RISDA dan PETRONAS, demi memperjuangkan hak dan tanah PUSAKA BUMIPUTERA Melayu/Islam dan Bumiputera lain.

Besar kemungkinan, Allahyarham Tun Razak, bersama Allahyarham Tun Dr. Ismail, diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA) – dan ini adalah salah satu “modus operandi” CIA-MI6-Mossad untuk menghapuskan pejuang Kemerdekaan yang nationalis (sampai sekarang – apalagi bila pemimpin/bijak pandai Islam/Melayu/UMNO kita sekarang asyik meninggal mengejut dengan segala macam Kanser, penyakit jantung, kemalangan jalanraya atau jenayah).

Bahkan saya syaki si CIA-MI6-Mossad dan sekutunya dari DAP-PAP memulakan rusuhan 13 Mei '69, untuk menakluk terus Malaysia (selepas mendapat S'pura); lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009: ....7. In a book entitled “The Israeli Connection: Whom Israel arms and why”, Benjamin Beit-Hallahmi (1988, pg26) wrote, “According to the CIA (1979), Singapore is the location of the main Mossad station in Asia. General Efrain Poran, a former military adviser to (Israeli) PM Begin, served a s Defense adviser to the Singapore Government (Kartin, 1984). In 1969, 45 Israeli advisers were on active duty in Singapore.”........

Dan lihat Yahudi Zionis menghapuskan dalam pembunuhan beramai (Genocide) dan dalam penjara, sehingga sekarang, termasuk melalui racun kimia untuk menyebabkan kanser, pejuang-pejuang nationalis Bumiputera Islam Palestin (dan kemungkinan besar juga Allahyarham Presiden Yasser Arafat, Bapa Kemerdekaan Palestin, diracuni Mossad) , sama seperti Allahyarham Presiden Sukarno, Bapa Kemerdekaan Indonesia yang amat Nationalis anti Barat-Zionis (dan bukan Komunis) seperti yang difitnahkan oleh CIA-MI6-Mossad terhadapnya dan penyokongnya (juga meninggal di tahun 1970 di usia 69 tahun, di penjara, setelah lebih 1 juta rakyat Bumiputera Indonesia yang Nationalis dibunuh dengan kejam, manakala Pres. Sukarno dipenjara selepas ditumbangkan oleh CIA-MI6-Zionis melalui rejim boneka Suharto – terutamanya selepas menubuhkan syarikat petroleum negara Indonesia).

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Artikel pelbagai