Sunday, May 19, 2013

TERKINI: HARGA MINYAK AKAN TURUN LAGI MALAM NIE..??


Pakatan Rakyat a.k.a Pakatan Haprak hari ini mengesahkan bahawa  semua harga minyak akan diturunkan sebanyak 50 sen se liter, disemua stesen minyak yang terletak di negeri-negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. Negeri negeri yang terlibat adalah Pulau Pinang, Kelantan dan juga Selangor.

Perkara ini disahkan oleh Setiausaha Pakatan Rakyat Negeri selangor, selepas selesai sahaja Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat yang berlangsung di Shah Alam sebentar tadi.

Majlis Presiden dalam Mesyuaratnya petang tadi, sebulat suara bersetuju untuk menghapuskan cukai yang dikenakan pada premis premis syarikat minyak, dengan itu harga minyak manpu diturunkan sebanyak 35 peratus untuk setiap kategori akan berkuatkuasa pada pukul 12 malam ini.

Sumber itu juga menegaskan, penurunan harga tersebut juga akan dapat dinikmati oleh semua kenderaan yang mengisi minyak di stesen tersebut walaupun tidak menpunyai no pendaftaran  negeri Pakatan Rakyat.

Berikut adalah senarai minyak yang terlibat dengan penurunan harga:

1.Minyak Angin 
2.Minyak Senyonyong
3.Minyak Gamat
4.Minyak Dagu
5.Minyak Pengasih.

Waduh waduhhh, rajin laa mung ni membaca. "Oppa gangnam style" (ayat yg biasa keluar dr sahabat blogger GR. He he he...)

Apa pun jom layan lagu nie....
GR kata: Jangan mare yer...rileks2 otak kita di hari minggu jangan nak asyik berpolitik jerk. Orang tak boleh terima kenyataan harus muhasabah diri. Arious amigos...pakatan berambus. Neng Neng Nong Neng Bang Non...Ha ha ha

4 comments:

Anonymous said...

sampah =)

Anonymous said...

fuck u sape buat post ni!!

Anonymous said...

pukimak ko!boto bapa ko setan!relax apa?bodo nak mampos!

Anonymous said...

atoiii, nebes dibuatnya tadi hahaha

Artikel pelbagai