Tuesday, April 30, 2013

EKSKLUSIF #PRU13: KIRIMAN SMS KHAS ANGGOTA POLIS BUAT RAKAN SEPERJUANGAN SEMUA!


GR menerima kiriman sms dari kawan seorang Polis buat semua rakan seperjuangan khususnya anggota keselamatan negara.

Ini SMS dari kawan Polis:

Khutbah sebelum undi awal - Tatapan bagi semua Rakan seperjuangan,

Aku bukan lah orang Umno apatah lagi org PAS.
Aku org PKR? Sorry, gua lelaki TULIN. 

Aku org DAP? Langkah mayat aku dulu!

Wahai Rakan seperjuangan - INGAT!!, siapa yg mengelarkan kita anjing kerajaan masa BERSIH sangat? 

Sapa yg berarak membawa mayat Kugan keliling bandar dan menjerit kita pembunuh? 

Sapa yg tampil kehadapan dlm kes Aminurasyid dan seterusnya mengelar  polis trigger happy?

Disaat kita meratapi perwira kita yg gugur di Lahad Datu siapa yang galak mempertikaikan SYAHID kah mereka? 

Kita terima saja gelaran yang mereka lemparkan kepada kita atas dasar profesionalisme dengan senyuman. 

Hari ini tibalah masanya utk kita menzahirkan kita bukan Anjing, bukan Pembunuh, bukan Trigger Happy dan Wira kami di Lahad Datu bukan sandiwara, malahan kami juga sanggup MATI utk mu MALAYSIA.

Walaupun Syahid kami telah dipertikaikan,  maka rakan sekalian tentukan lah hari ini apa yg di perjuangkan oleh Sang Saka Biru , kepada semua rakan seperjuangan "Selamat Mengundi" Allah lebih mengetahui. Amin.


GR kata: Sebarkan!! Pada anggota keselamatan anda semua adalah WIRA kami sanggup berkorban demi negara tercinta.

6 comments:

Carlos Santiago said...

tulis sendiri ke ni.

jamian harun Jamian said...

Betul ke dah heboh katanya dakwat dijari tu senang aje dicuci, tak sampai 1 minit dah hilang ?

Anonymous said...

Saya pun tertanya2 JUGA adakah perkara ini saje dadakan utk menjejaskan kredibiliti SPR..... Kalau benar pegawai yg sepatutnya bertanggungjawab perlu dkenakan tindakan sepatutnya.Tiap2 jenis dakwat mesti ada solventnya kalau puak yg terbabit berusaha mendapat solvent ink ini kita X blhlah menyalahkan SPR.tetapi sekiranya dgn menggunakan sabun dan hand sanitizer biasa pun blh tanggal definitely something is gravely wrong.Apa kah SPR tidak mendapat nasihat pakar dari JABATAN KIMIA.Rasa amat DUKACITA kalau ia BENAR.

Anonymous said...

tak per nnt balik aku try dekat laki aku...kalau tanggal SPR should check blik semula..tapi kalau x..fitnah semata-mata..nk saman brp juta pulak..

Anonymous said...

mmg lah boleh hilang..mcm2 cara boleh hilangkan..pakai sabun dan sental mmg boleh hilang...kalau pakai klorok mmg terus hilang...dakwat kekal bukan bermakna dakwat kat jari tu kekal selamanya...

Anonymous said...

Memang lepas mgundi boleh tangal dakwat tu tp tetap ade kesan dakwat jgk xkn hilang..cuma pudar warne die..benda ni pun nk kecoh..

Artikel pelbagai