Monday, October 28, 2013

#PRKsglimau: ASTAGFIRULLAH HAL'AZIM! ADA JUGA ORANG ISLAM PERANGAI MACAM NIE! @MukhrizMahathir @MuhyiddinYassin @Zahid_Hamidi


Alhamdulillah GR telah pun selamat sampai di DUN Sg Limau. Suasana kampung yang sangat tenang dengan penduduknya yang peramah dan berbudi pekerti yang baik membuatkan siapa saja tenang bila tiba di sini.

Dalam ketenangan dan kesenangan penduduk di Sg Limau, ada yang menjadi bual bicara penduduk di situ dan pada hakikatnya memalukan mereka sendiri. Sebabnya ada di antara saudara mara mereka juga terbabit dalam insiden yang tak menggunakan akal fikiran kerana sudah tepu dalam otak mereka dengan penipuan pakatan haprak.

Lebih kurang 2 hari lepas, lebih 250 orang solat  berjemaah di Masjid Sg Dedap bersama kariah Sungai Dedap di kawasan Sg Limau.

Apa yang menariknya solat Zohor kali ini diimamkan sendiri oleh YAB TPM Tan Sri Muhyiddin. Hanya disebabkan TS Muhyiddin menjadi imam beberapa penyokong PAS tidak jadi untuk solat berjemaah bersama sebaik sahaja mengetahui imam yang di depan sekali adalah Tan Sri Muhyiddin.

Inilah sikap khawarij PAS yang mengharamkan yang halal dalam fahaman mereka. Para khawarij ini diajar sebegitu rupa hingga haram makan sembelihan orang UMNO.

Puak khawarij ini juga menganggap mereka sahaja yang Islam, yang tidak menyertai mereka adalah kafir. Persoalannya ada ker dalam Al-Quran menyatakan untuk menjadi seorang Islam perlu mengikut sesebuah parti. Untuk berjaya dalam perlulah ikut perintah Allah S.W.T dan sunnah Rasulullah S.A.W kan? Nik Aziz tu confirm berjaya ker??


Gambar di atas adalah menjadi bukti satu masjid ada 2 imam. Mereka sanggup untuk tidak berjemaah kerana di depan sana imamnya adalah pemimpin UMNO. Macam ni punya Islam pun ada ker? Malukan umat Islam itu sendiri. Inilah contoh terbaik puak PAS, masyarakat nilailah sendiri mana yang berlandaskan Islam atau tidak.

Macam mana orang bukan Islam nak dekat dengan Islam kalau ada fahaman yang macam nie. Renung-renungkan....selamat beramal.


GR kata: Islam bukannya harus dinilai dari segi luaranya saja...dalamannya itu sangat penting.

3 comments:

Anonymous said...

Kalau perangai pelik dalam beribadah dan bercanggah dengan syariah Islam, perlu Tanya Islam ke mereka? Bukan tuduh mereka tidak Islam. Cuma nak tahu Islam mereka ini ikutan mana? Silap ikutan boleh jadi kufur dan syirik.

Anonymous said...

Apa nak jadi PAS ni?! Makin ramai DAJAL Cina/Bukan Islam Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR disyaki MENYAMAQ sebagai orang Islam - uk. memecahkan umat Islam/Melayu dan menjatuhkan Tanah Melayu PUSAKA kita ini sbg. NEGARA ISLAM!

Patutnya pemimipin Islam kita dr. UMNO/PAS kena BERSATU, bertindak dgn amat TEGAS tanpa sebarang kompromi, spt. Sultan Brunei dan negara Liga Arab, laksanakan Hukum Hudud (dan siapa-siapa Bukan Islam buat aniaya kat umat Islam juga, mesti kena bawah Hukum Hudud spt. di Arab Saudi - bukan hanya yg. Islam dihukum)! Pedulikan kecaman KEJI si KAPIR-KAPIR Barat-Zionis (lihat akhbar anti-Islam di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2471776/Sultan-Brunei-introduce-new-sharia-laws.html). Tahu nak kutuk undg-undg Syariah Islam kita, yg. termasuk Hukum Hudud, tapi bawah "demokrasi/hak asasi" LIBERAL SAMPAH Barat-Zionis, boleh pula dihalalkan rejim-rejim Barat-Israel untuk membunuh umat Islam dgn. amat BUAS, sesuka hati secara beramai (GENOCIDE) spt di Palestin, Iraq, Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, Pakistan, Mali, Yemen, Sudan, Nigeria, Lebanon dan selatan Thailand/Filipina, dan kemudian akan ke Iran dll, termasuk Malaysia ini contohnya bermula dengan Sabah baru-baru ini. Bahkan pengganas TALEBAN, BOKO HARAM, Al SHABAAB, AL-QAEDA dsbnya adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas; lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013 (lepas itu si Barat-Israel BERPURA kononnya asyik diserang al-Qaeda/Taleban dsbnya)!

Dan ramai puak KAPIR makin jahat kat Brunei tu - mereka bukan main nak kerja kat Brunei, nak gaji tinggi; tapi belakang, tak habis-habis menghina budi baik BUMIPUTERA Islam/Melayu Brunei, terutamanya kerana tak benarkan penjualan alkohol mahupun pembukaan pub/kelab malam! Lepas tu si Kapir, terutamanya si Barat-Zionis asyik buat parti gila seks-alkohol bebas tak habis-habis! Yg. pekerja KAPIR dr. Filipina/Thailand pula, ramai betina LUCAH yg. goda suami Brunei yg. kaya, atau anak muda Brunei - utk- jatuhkan akhlak atau tinggalkan isteri.

Jadi, harapnya lepas ini, Sultan Brunei juga lebih tumpukan kpd. pengambilan pekerja Islam termasuk umat Islam Mindanao (kaya minyak-gas) yg. asyik dibunuh dgn. kejam oleh si Kapir Filipina, mcm. umat Islam selatan Thailand (juga kaya minyak-gas) asyik dibunuh si rejim Kapir Cina Thailand! Dan juga ambil pekerja Islam Malaysia, Kemboja, Indonesia, Rohingya dan Bangladesh - bantu sesama saudara Islam kita.

Dan juga makin bahaya kerana Cina KAPIR Sabah/S'wak/S'pura makin berlambak kat Brunei tu - dan ramai sengaja kahwin dgn. Cina Brunei atau Bumiputera Bukan Islam, utk dpt PR, utk. menambahkan lagi jumlah mereka serta menguasai perniagaan dan hartanah!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Solat dekat pintu.. pasti mereka telah dtg lewat.. jgn fitnah..

Artikel pelbagai