Monday, August 12, 2013

BONGKAR DAN SEBARKAN! CARA PUAK SYIAH BERSOLAT YANG BERCANGGAH DENGAN AJARAN ISLAM SEBENAR!


Cara Orang Syiah Solat

Syiah mengamalkan ajaran yang lari dari ajaran Ahli Sunnah dan jauh dari wahyu, golongan ini mereka-reka hukum dan mengadakan perkara bid’ah yang sesat dan menyesatkan, moga-moga kita dijauhi daripada golongan Syiah ini yang merosakkan akhidah umat Islam.

Sejak berlakunya revolusi Syria barulah kita mengetahui tentang niat mereka sebenarnya, mereka cukup membenci kaum Ahli Sunnah sehingga mereka menghalalkan darah ahli sunnah. Dan kita sebagai Umat Islam janganlah membenarkan mereka ( Syiah ) daripada berpijak di bumi tercinta ini.

Di bawah ini antara gambar-gambar cara ibadah orang Syiah yang bercanggah dengan Islam:Imam sembahyang mereka, sembahyang di depan tapi berada dalam satu lubang separas lutut (tempat yang lebih rendah dari makmum).


Pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat (tidak solat Jumaat) kecuali bersama Imam yang ma’sum atau wakilnya sahaja.

Banyak pihak mengatakan bahwa orang Syiah melakukan solat sama seperti orang-orang Islam namun hanya untuk sekadar taqiyyah (berpura-pura). Taqiyyah merupakan konsep atau ciri penting yang tidak dapat dipisahkan dari ajaran Syiah. Taqiyyah pada hakikatnya adalah “berdusta dan berbohong”. Pentingnya taqiyyah disisi Syiah banyak terdapat di dalam kitab-kitab utama mereka.


Mereka sujud di atas seketul batu yang bulat leper atau empat segi. Ertinya dahi dan hidung tidak kena lantai. Batu itu disediakan dalam masjid atau mereka bawa sendiri ke mana mereka pergi. Batu yang paling suci pada mereka ialah diambil di Karbala kemudian Masyad dan di Qom. Kalau tidak dapat juga boleh juga gunakan batu-batu di tempat lain.


Satu lagi cara sujud mereka puak-puak syiah ini, kalau tidak ada batu, mereka akan gunakan apa-apa yang tumbuh dari bumi sebagai tempat sujud (letak dahi). Paling tidak, sujud atas tapak tangan. Tujuan mereka buat begitu kerana kata mereka manusia jadi dari pada tanah. Apa jenis sujud pun kita tidak tahu.


Inilah contoh ajaran Syiah yang menyimpang jauh dari ajaran Islam yang sebenar. Mereka bersembang waktu tengah solat. inilah Ulamak Syiah yang diagung-agungkan mereka solat sambil berborak.


Syiah soalat bukan dengan tatacara solat yang diajarkan oleh Rasulullah S.A.W. Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.


Para pengikut Syiah sedang Solat/Sujud di ruang sama (di masjid mereka). Mereka menghadap ke arah mana ketika bersujud?, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan dalam Al-Quran.


Wanita syiah sedang bersujud di perkuburan syiah (Sujud di kubur ulamak mereka), sangat bercanggah dengan ajaran Islam, jauhilah diri kita dari golongan yang sesat ini.Solat/Sujud menghadap ke kubur dan I’tikaf (duduk di masjid) bersalahan arah kiblat menghadap ke kubur, kenapa tidak ke arah kiblat seperti mana yang diperintahkan oleh Rasulullah S.A.W siapa yang mereka sembah?


Kubur Khumaeni di tawaf tiap-tiap hari dan diberkati dengan bermacam-macam amalan taghut, ini adalah satu ibadah mereka jauh tersimpang dari ajaran Islam yang sebenar, ini mengambarkan kesesatan Syiah yang nyata.


Puak-Puak Syiah membina Kaabah sendiri di bandar Najaf, mereka akan tawaf sebagaimana tawaf di Batullah Makkah. sesat dan amat menyesatkan.

Akhir zaman Yahudi akan jadi kawan baik mereka (Syiah)


Pemimpin negara Syiah berpelukkan dan beramah mesra dengan pemimpin Yahudi menunjukkan hubungan baik diantara mereka, Syiah adalah sekutu Israel untuk menjatuhkan Islam.


Pemimpin negara Syiah membuat perjumpaan dengan pemimpin Yahudi. apakah tujuan sebenar mereka?. Syiah bagaikan musuh dalam selimut umat Islam. Mereka mengaku Islam tetapi diam-diam menusuk dari belakang.


Ahmad Niejad, pemimpin negara Syiah, menunjukkan pasportnya yang terlis namanya sebagai nama Yahudi nama dalam Yahudi ialah ” SABURJIAN ” sebagaima yang tercatat dalam akhbar Britain ” Daily Teleghraph ”.


Dan yang terakhir, paling teruk sekali ialah perangai ulamak Syiah. Depan nampak anti kuffar, belakang cium tangan perempuan mereka. Itulah kepura-puraan (Taqiyyah) puak Syiah yang perlu kita tahu.

Tersangatlah sesat gologan ni ! Tolong umat Islam jangan keliru ! berpegang lah pada Al-Quran dan Hadis.

Jom sebarkan! jangan biarkan Syiah menyesatkan umat Islam dan meratah daging umat Islam. Sebarluaskan risalah ini jika anda prihatin terhadap ancaman yang melanda akidah umat Islam.

Wallahu’alam…. - Sumber: hasnulhadiaahmad


GR kata: Jauhi diri dan iman kita dari ajaran sesat Syiah ini. Teguhkan Iman, hanya ajaran Rasulullah S.A.W dan ikut perintah Allah S.W.T yang bawa kejayaan dunia dan akhirat.

5 comments:

Anonymous said...

sesat betull nihh....

Anonymous said...

aku tanya bdak2 iran yg sambung belajar di UPM...

walau dah habis dpt master, PHD mereka tak mahu pulang ke iran...

mereka nak menetap disini, nak bekerja dan cari makan disini..

mereka nak kawin dgn perempuan cina sbb diaorg kata lehh kembangkan islam thru marriage...

harap KDN pantau...

bob

Anonymous said...

isu sunni-syiah ni sebenarnya agenda Amerika-Yahudi...jgn lah kita jd tali barut mereka..

usin said...

anon 10:54am.
anda ada akal yg boleh digunakan untuk berfikir. jangan terlalu lemah dan berserah bulat2 biarkan apa sahaja berlaku tanpa mengkaji, menggali dan mengenali syiah. kalaupun anda katakan syiah-sunni adalah agenda barat, memang benar. barat menggunakan syiah untuk merosakkan Islam, adakah anda tahu? syiah kononnya adalah pejuang utama dalam penentangan menentang israel dan yahudi, dibelakang kita, mereka mendapat bantuan yahudi. itulah takiyyah yg banyak terdapat dalam buku2 & kitab ajaran agama mereka. kenapa sampai sekarang israel tidakpun melancarkan walau sebutir bom ke iran sedangkan meraka mengacah untuk melancarkan bom perang telah sekian lama? takiyyah wahai saudara. munafik itu adalah salah satu cara syiah mengembangkan agma mereka. syiah bukan mazhab, tetapi agama yg lain daripada agama anutan mazhab ahli sunnah waljamaah.
wallahua'lam.

TERRANOVA said...

Tudohan seperti ini lah yang berbuat Islamberpecah belah. Sunah wajamaah sama seperti Shiah memfitnah,mengkafir sesama Islam. Perbuatan yang dilarang Allah.kedua puak ini inkar pada perintah. Allah yang mahukan kita menyayangi sesama manusia tidak kira apa sekali fahaman mereka.
Allah tidak meminta kita menyembahnya.Cukup sekadar menurut perintahnya supaya kita menjadi manusia yang mulia disisi Allah melarang mereka yang mengubah firmannya dengan baik dengan apa tujuannya seperti yang berlaku dengan hatdis hatdis yang ditulis oleh shiekh dan Imam yang mengaku mereka lebeh meng etahui dan mencipta sembahyang yang tidak ujud dalam quran .
Allah berjanji akan menhancurkan mereka yang berbuat demikian seperti kehancuran kerajaan Islam yang disejarahkan sebelum ini.Dan seterusnya Allah akan menhancur mana mana kerajaan atau pemerintahan seperti yang berlaku sekarang ini didunia Arab .negara kita juga akan menerima musibah Allah jika terus menurut menginkar perintah nya seperti yang berlaku di Dunia Arab sekarang ini.

Artikel pelbagai