Tuesday, May 14, 2013

DALANG PENCEROBOHAN #LahadDatu DIKENALPASTI! KEBENARAN TERJAWAB JUGA AKHIRNYA..!!


Affidavit Pendakwaan - Anwar, Misuari dan Kiram plaintiff dituntut tindakan khas undang-undang Malaysia agar hukuman setimpal dijatuhkan untuk mereka sebagai menuntut bela ke atas kematian anggota keselamatan dan keamanan yang terkorban.

Kronologi pencerobohan Lahad Datu:

16.7.2012 - Anwar jumpa Nur Misuari secara rahsia dan berasingan. Pertemuan melebihi 1 Jam.

17.7.2012 - Anwar sekali lagi bertemu Nur Misuari. Pertemuan kurang 1 Jam.

18.7.2012 - Sehari kemudian, Anwar membayar Lajim RM20 Juta untuk tinggalkan UMNO. Imbas semula pada tahun 1994, Anwar membayar Lajim RM3 juta supaya tinggalkan PBS.

12-13.10.2012 - Anwar ke Lahad Datu, turut mengadakan pertemuan dengan Kumpulan Kiram.

18.10.2012 - Anwar sekali lagi menemui Nur Misuari! Pertemuan kali ini sangat serius dan fokus.

2.11.2012 - Anwar mula membuat "spin" dengan lagu "SABAH NAK HILANG, NAJIB GOYANG."

1.12.2012 & 7.12.2013 - Anwar sekali lagi mempengaruhi minda rakyat dengan lagu "SABAH NAK HILANG, NAJIB GOYANG."

17.1.2013 - Kapal Perang USS Guardian berlabuh secara sulit di Laut Sulu.

29.1.2013 - Anwar meyakinkan rakyat Malaysia "SABAH DAH HILANG, NAJIB GOYANG."

7.2.2013 - ANWAR menghantar Tian Chua & R. Sivarasa ke Manila. Mereka turut membawa dan menguruskan sejumlah wang. Pergerakan mereka diintip oleh Philipine Military Intelligence. Anwar turut berjumpa sekali lagi Nur Misuari, pertemuan Anwar dengan Nur misuari direkod dan diambil gambar oleh Philipine Military Inteligence.

8.2.2013 - Sebelum mendarat di Lahad Datu, pengganas-pengganas Kiram memberikan sejumlah wang yang banyak kepada keluarga masing-masing selepas mereka dibayar-upah oleh seseorang. Mereka meneka istilah Individu Penting Pembangkang Malaysia, ianya merujuk kepada Anwar Ibrahim.

9.2.2013 - Pendaratan pertama Pengganas-pengganas Kiram, selepas kedatangan Tian Chua dan R.Sivarasa pada 7.12am 2013.

– Pada hari yang sama juga, Tian Chua dan R. Sivarasa mendarat di KLIA.

12.2.2013 - Pencerobohan Lahad Datu berlaku di mana kira-kira 150 orang bersenjata berpakaian tentera menceroboh masuk ke Felda Sahabat, Lahad Datu.

16.2.2013 - Nurul Izzah Anwar memperlekeh Anggota Keselamatan.

19.2.2013 - Pengganas Kiram menaikkan bendera Kiram di sekitar Kg. tandou dan Kg. Tg. Batu di Lahad Datu.

- Pada hari yang sama, di Kuala Lumpur, Tian Chua dan R. Sivarasa mengadakan Press Conference mengenai Filipina dan Sandiwara Umno.

- Kematian mendiang P Balasubramaniam (bekas anggota polis cawangan khas yang kemudian menjadi penyiasat persendirian) ada kaitan dengan pencerobohan lahad datu sabah yang cuba membocorkan rahsia sulit Anwar Ibrahim.

28.2.2013 - Pengganas Kiram dimaklumkan Parlimen akan dibubarkan, SERENTAK dengan itu juga serangan dimulakan ke atas pasukan keselamatan kita.

- Anwar berharap dengan "peperangan" yang meletus di Lahad Datu, kerajaan akan mengisytiharkan Darurat di Sabah. Anwar berharap PRU13 hanya akan diadakan di Semenanjung.

- Pada hari yang sama Anwar menyanyi dengan gembira lagu "SABAH DAH HILANG, NAJIB PUN HILANG"

1.3.2013 - Inqurer.Net, The Manila Times, Reuters, Kedutaan Amerika di Manila dan Wikileaks menyebut "Tokoh Pemimpin Pembangkang" lebih jelas "Anwar Ibrahim" terlibat dalam Pencerobohan di Lahad Datu. Mereka diberitahu oleh Philipine Military Intelligence!

– Pada hari yang sama, Tian Chua mengatakan kes di Lahad Datu SANDIWARA UMNO!

2.3.2013 - Insiden tembak menembak di Kampung Simunul di Semporna di mana enam anggota polis terkorban dan enam lagi penceroboh terbunuh.
Seorang lagi penceroboh bersenjata, yang dikenal pasti oleh penduduk kampung sebagai seorang imam, juga dibunuh di Kampung Sinalang Lama oleh penduduk kampung selepas dia cuba menjadikan mereka sebagai tebusan.

3.3.2013 - Polis menyelamatkan mereka yang terperangkap dan mengambil mayat.

4.3.2013 - Media Antrabangsa ABS.CBN melaporkan Pengganas Kiram sebenarnya diundang oleh "Tokoh Pembangkang" lebih tepatnya ialah "Anwar Ibrahim"!

5.3.2013 - ”Ops Daulat” dilancarkan.

6.3.2013 - Seorang pengganas bersenjata ditembak mati.

7.3.2013 - Anwar membayar Azlan Mohd. Lazim supaya memohon maaf kepadanya dan menyertai PKR. Anwar menguruskan hal ini melalui Johari Abdul.

- Nur Misuari dalam FB nya menyatakan Kegembiraannya, Azlan Mohd. Lazim memohon maaf kepada Anwar!

8.3.2013 - Jeneral Raja Muda Azzumuddie Kiram yang mengetuai pencerobohan di Sabah terbunuh bersama 31 anggotanya dalam pertempuran di Kampung Tanduo dan Kampung Tanjung Batu.

9.3.2013 - Sultan Sulu Jamalul Kiram III memohon gencatan senjata secara unilateral susulan kematian sejumlah pengikutnya di tangan pasukan keselamatan Malaysia di pantai timur Sabah bagi mengelak lebih banyak kematian. Malaysia menolak gencatan senjata unilateral Sultan Jamalul Kiram III dan menuntut supaya pengikutnya di Kampung Tanduo, Lahad Datu menyerah diri tanpa syarat.

10.3.2013 - Ejen kami seorang Palaut yang terlatih, memaklumkan kepada kami bahawa Pengganas Azumudie sudah mati ditembak pengawal elitnya atau 4 orang askar MNLF.

- Sebuah lagi Media Internasional, Global Research mendedahkan "Anwar Ibrahim" dalang di sebalik Pencerobohan di Lahad Datu!

11.3.2013 - Pasukan tentera Filipina berjaya menangkap 38 Pengganas Kiram yang melarikan diri dari Lahad Datu, bersama-sama Senjata M16, senapang patah, pistol dan senjata tradisonal seperti parang dan pisau bersama sejumlah wang yang besar.

12.3.2013 - Wikileaks sekali lagi mendedahkan "Anwar Ibrahim" terlibat dalam Pencerobohan di Lahad Datu.

13.3.2013 - Azmin Ali Mengakui Anwar memang ada menghubungi Nur Misuari!

15.3.2013 - PKR menyatakan sokongan kepada Harry Roque mengadakan Protes di Kedutaan Malaysia di Manila.

16.3.2013 - Setiausaha Luar Filipina mengesahkan mereka mempunyai Bukti Kukuh penglibatan Anwar Ibrahim dalam pencerobohan pengganas Kiram di Lahad Datu!

20.3.2013 - Akhirnya, tidak tahan dengan pendedahan demi pendedahan, Anwar mengaku ada menemui Nur Misuari !

21.3.2013 - Pengganas Kiram didakwa di Mahkamah Tawau. Beberapa Pengganas Kiram menyatakan kepada Mahkamah mereka Diupah, Dibayar, Dijanjikan kedudukan, tanah dan bayaran.

22.3.2013 - Ejen Palaut kami di Kunak, Lahad Datu dan Semporna menyatakan Keluarga Pengganas Kiram di Filipina menuntut Ganti Rugi dari "Tokoh pembangkang Malaysia", lebih tepat "Anwar Ibrahim.".

24.3.2013 - Panglima tentera Sulu yang ditangkap bersama isterinya di Semporna ialah Datu Amir Bahar Hushin Kiram yang juga menteri pertahanan Sulu bertindak sebagai panglima yang memberi arahan sepanjang pencerobohan.

25.3.2013 - Seorang pengganas Sulu ditahan selepas
menyerah diri ketika terserempak dengan pasukan keselamatan yang menjalankan operasi penggeledahan di Tanjung Batu.

26.3.2013 - Balu-balu anggota keselamatan masih bersedih kematian suami mereka.

GR kata: Siapa makan cili dia yang rasa pedas!! Amek kawwww...

6 comments:

Anonymous said...

pdn ler puak tu skunk nie dok alih perhatian masyarakat ngan melalak meroyan kt jalanan n stadium jer...siap ler korang pngkhianat oii

Anonymous said...

Sekarang semua sudah terang dan jelas, apa TINDAKAN????

Anonymous said...

sblm kejadian tu dikatakan oleh seorg 'kakak' ada terlihat kelibat anwar dkt felda cenderawasih.'kakak' tu ckp anwar dtg dgn menaiki mercedes benz hitam. ntah betul atau tak.tp sungguh2 'kakak' tu bersumpah yg anwar dtg felda hendak menghasut.kalu benda ni benar,mesti ambil tindakan yg sewajarnya.dan bertambah benci lg aku dgn makhluk bernama ANWAR IBRAHIM!!!

Helena Way said...

PAtut diwujudkan semula ISA.sesiapa yg memudaratkan negara,humban je dlm ISA.

Anonymous said...

Adakalanya penjenayah tidak akan muncul di depan mata kita,tetapi mewujudkan propaganda di belakang Tabir bagi mengaburi pihak masyarakat untuk menjatuhkan & menjahanamkan negara sendiri bagi dia mendapatkan mandat kepimpinan yang berunsur penipuan umum..

Harimau Kumbang said...

Hukum dgn setimpal...mandatory...sama macam anggota Al-Maunah kena.

Artikel pelbagai