Saturday, March 23, 2013

PANAS: SAYA SUKA TAYANG BODY, HAK SAYA KAN - ROZITA CHE WAN


Artis yang semakin panas dengan pelbagai kontroversi, Rozita Che Wan menempelak respon orang ramai yang memarahai dirinya yang berpenampilan seksi bersama Zain Saidin baru-baru ini.

Mengenakan skrit pendek berwarna biru hingga menampakkan bahagian pahanya dan beraksi manja bersama Zain Saidin, pada Rozita itu adalah hak dirinya sendiri untuk melakukan apa yang dia suka.

Rozita yang tidak mudah melatah akan terus mempertahankan dirinya dan baginya semua itu hak masing-masing.

“Saya tahu macam-macam orang kata tentang saya. Umur dah meningkat tapi masih nak seksi dan tak sedar diri. Apa pun yang mereka cakap, saya tak kisah. Saya nak buat apa pun, itu hak saya,” Jelas Rozita.

Rozita Che Wan juga berpesan agar masyarakat jangan terlalu menjaga ‘tepi kainnya’ lagi. Apapun kekecohan yang berlaku di Instagram ini akhirnya memperlihatkan Zain Saidin akhirnya membuat keputusan untuk menutup terus akaun Instagramnya hingga digelar seorang yang “coward” dan lari dari kenyataan.- Informasi


GR kata: Seksi ke seksa tengok dia ni yer??

10 comments:

Anonymous said...

Raozita is just another woman who constantly needs to be in the limelight. She being, belongs to an older generations of a has been artists in the stables of Malaysian movies/dramas needs to portray that cheapskate image. She really need to, cos talent she definitely dont have besides portraying that bimbo image. Without the controversials that she try to create , she is just another has been with kids to support.Anyway she is not even considered to be a diva except creating controversial issues to be like one.Plus point, yes she has the looks, but me thinks her age surpasses the controversies she try to gain. Dah tua dah kak, time to act in dramas as mak mertua ke, mak mak ke, isteri pertama kepada suamiyang beriteri tiga ke.Dah tua tak yah lah nak "MENCIPTA" ajaib Dah tua dah pun.

Anonymous said...

Wanita perlu kelihatan menawan walaupun sudah berusia,tetapi dengan cara sendiri, jgn lah sampai nanti stress n tekanan utk pastikan penampilan tak menurun. Rozita ni memang tak ada bakat langsung dlm bidang apa pun, hanya create controversies utk naik nama atau jadikan industri hiburan sbg batu loncatan utk glamer.org mcm ni jgn dihebohkan media sbb there is NOTHING to tell about her talent.kenapalah media beria2 nak beritakan pasal dia, di luar negara orng mcm ni orng menyampah

Anonymous said...

Artis yg bersatus janda akan dijadikan batu loncatan utk artis lelaki muda utk naik nama dlm industri akan bercinta dgn diaorng ni, sbb media akan seronok papar cerita sebegini kerana public suka, kmdn dapatlah limelight dari public sbb asyik keluar cerita ni je dlm akhbar, yg tak pernah kenal pun jadi dikenali ramai. Kmdn lonjaklah nama utk diambil berlakon.

Anonymous said...

hehhehehhe... patutnya usia dah ke angka 40 mula fikir (kalau sebelum nih belum terfikirlah) tentang bagaimana bole menjadi umat yg diredhai olehNya dunia dan akhirat, tak kiralah dari gulongan artis, celebriti atau tidak bukan memikirkan tentang keseksian atau tidak sebabnya dalam Islam kita semua bersaudara, jadi adalah tanggungjawab antara kita sesama brothers/sisters in Islam ambik tau dan menegur jika kita terhilap dari segi penampilan atau pertutoran..apatah lagi gaya yg Cik RCM posing dgn Sudin tuh taulah bakal menikah tapi belum sah lagi untuk berposing cam dalam instagram yg telah di padamkan tuh...rasanya xsalahpun ada yg menegur sebab dari segi Islam mmg menjolok mata dan BERDOSA walau pada siapa pun antara kita....harap jgn melenting ye KAK RCW... selagi gambar tuh dilihat spt jugak posing yg kat atas yg tak menutup aurat sebegini.. apakata dgn takdir Ilahi, Kak RCW dijemput pulang kerahmatullah....xsempat nak memadamkan gambar2 yg tersiar dimerata media gambar2 yg xmenutup aurat!!? Makanya selagi ada yg melihat..walaupun Kak RCW dah dialam barzakh sana, tp dosa xmenutup aurat terus Kak RCW terima sampailah gambar tersebut tidak ada yg melihat... fikir2kanlah....Nauzubillah...

Gossip Rakyat said...

terima kasih pandangan bernas pembaca sekalian. kita doakan semoga artis tersebut sedar atas diri sendiri.

Anonymous said...

apa masalah korang tak suka… sebab korang tak lawa mcm dia dan korang tak dapat dia kan.. ?
Tak payah nak jaga tepi kain orang dan gunakan agama untuk menghalalkannya. biar dia dengan tuhan dan korang setelkan hal korang masing-masing dengan tuhan. Sejak bangun pagi tadi agak-agak apa benda yang berfaedah pada diri sendiri, keluarga dan negara yang korang telah buat? Atau sebab kalau dia masuk neraka korang pun terseret sama ke apa?

debu khayalan said...

ee apa ke bodohnya komen ko ni...kita sbagai umat islam wajib menegur perkara mungkar...nk dgr atau tidak itu hak dia..apa yg penting kita telah lepas dari dosa bersubahat menggalakan maksiat dan melanggar hukum islam..

Anonymous said...

Setuju sgt2

Anonymous said...

kpd Anonymous yg bg komen pd March 24, 2013 at 2:09 PM tu (sorry la byk sgt yg nama anonymous). ko pehal??? ko bekap la artis melayu sampah ni kan sbb ko pun tergolong dlm kumpulan mcm ni. meh aku nk sekolahkan ko siket, kita org islam ni, harus nasihat menasihati sesama sndiri unt kebaikan. isu ni sbenarnya lebih kpd reaksi rozita itu sndiri yg menempelak teguran. ko klu BODOH bek ko duk diam2 goyang kaki. jangan nk menyemak kt sini. lain kali fikir guna otak, bukan kpala lutot.

Anonymous said...

Btul tu nape nk ptahankan sangt org yg mdedahkan aurat kn elok dedah pd yg halal ..xsalah kita sbgai umat islam mnegur krna kita pn xmau bdosa sama bila tgok yg cmtu..usah bngga nk tayang itu ini kat umum

Artikel pelbagai