Friday, February 1, 2013

ADUN PAS SOKONG RAKYAT UNDI UMNO/BN PRU 13 NANTI!!

ADUN PAS menggesa pengundi Islam agar memberi undi kepada calon beragama Islam daripada Umno sekiranya Parti Keadilan Rakyat (PKR) meletakkan calon mereka dikalangan bukan muslim.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Gaal daripada PAS, Dr Nik Mazian Nik Mohamad dipetik portal Mole.my sebagai berkata bahawa adalah lebih baik mengundi calon beragama Islam bagi memastikan prinsip Islam dipertahankan.

"Dalam memilih antara calon Umno beragama Islam dan calon PKR, pengundi mesti menilai calon mana adalah lebih baik.

"Jika calon PKR bukan Islam, adalah baik untuk pengundi mengundi calon Umno bagi menjaga kepentingan Islam," katanya.

Selain itu katanya umat Islam di Malaysia mempunyai dua pilihan kepimpinan iaitu tadbir urus secara Islam dan bukan Islam.

Namun jelas beliau adalah penting bagi mereka untuk memilih parti yang berjuang untuk Islam.

Bagaimanapun Nik Mazian menegaskan bahawa antara calon Umno dan PAS, adalah wajib bagi pengundi muslim untuk mengundi PAS.

"Umat Islam di negara ini mempunyai pilihan yang lebih baik bagi kerajaan yang berpegang kepada prinsip Islam.

"Hanya PAS yang menegakkan Islam dalam perjuangan, tidak seperti Umno dan Barisan Nasional. Ia adalah pilihan yang jelas bagi umat Islam," katanya.

Sementara itu ditanya mengapa PAS memilih untuk bekerjasama dengan DAP yang tidak berkongsi prinsip yang sama menegakkan Islam, katanya kepada The talian Mole: "Dalam amalan demokrasi dan politik, adalah yang terbaik bagi PAS untuk menerima bantuan daripada pihak-pihak lain yang boleh membantu kita menjatuhkan Kerajaan Barisan Nasional.

"Mereka boleh mempunyai pendapat mereka sendiri. Kami bekerja bersama-sama untuk memastikan bahawa Kerajaan Barisan Nasional akan dikalahkan."

GR kata: Orang PAS pun  tak sokong PAS...macam mana tu??

2 comments:

Xpas said...

Jgn wajibkn perkara yg tak wajib, bahaya pd akidah. Halal, haram, sunat, makruh, harus, wajib, sila rujuk kitab fekah. Yg ijtihadi, rujuk majlis fatwa.

Xpas said...

Tambahan ; klu tak jumpa, jgn memandai mandai. Sila rujuk surah Al Hujurat ayat 1.

Artikel pelbagai