Monday, March 2, 2015

APA @n_izzah MAHUKAN SEBENARNYA? @KDNPUTRAJAYA @Zahid_Hamidi


Sejak Anwar Ibrahim telah dipenjarakan atas 'kesalahan' beliau sendiri, setiap kali itu lah anak beranak mereka membuat pelbagai spekulasi BODOH untuk membebaskan bapa kesayangan mereka. Adakah mereka lakukan perkara ini ikhlas atau ada agenda tersembunyi yang kantoi ditengah jalan tak tau nak buat ape sebenarnya...

Selama beberapa tahun kes ini ditangguhkan akhirnya ketentuan Allah S.W.T sememangnya tidak boleh kita tolak. Siapa diri kita nak menolak kekuasaan Allah S.W.T ye idak? Seharusnya seluruh ahli keluarga Anwar Ibrahim muhasabah diri mereka kerana mungkin ada hikmah yang Allah S.W.T mahu kita sedar.

Dalam perkara ini, apa Nurul Izzah kan mahukan sebenarnya? Nak lepaskan bapanya, tapi timbulkan isu-isu yang BODOH dan tak masuk akal. Siapa bapanya yang mahu diberikan layanan istimewa? Kalau macam tu seronok la kan, semua orang nak buat salah dan suka untuk 'duduk' di dalam penjara.

Adakah Nurul Izzah baca buku undang-undang dulu atau main hentam keromo..sebab itu memang kerja diaorang...cakap dulu, apa jadi tak kisah kan!!

Kenyataan DS Zahid Hamidi jelas, semua pihak tau rasanya ker ada yang sengaja buat-buat tak tau 'suka attack Zahid kan'...Kih kih kih

“Saya fikir kenyataan itu patut dirujuk kepada peguam negara. Tidak perlu ada pendapat individu, sama ada di kalangan menteri atau ahli politik. Kita perlu meletakkan kebertanggungjawaban itu kepada pengamal undang-undang, terutamanya peguam negara, membuat tafsiran berdasarkan Perkara 49 dalam perlembagaan, dan klausa lain yang terdapat dalam undang-undang yang berkaitan,” kata Zahid Hamidi.

Untuk pengetahuan semua, tindakan DS Zahid Hamidi memang tepat. Dari sudut undang-undang seharusnya dirujuk kepada Jabatan Peguam Negara. Anwar disabit kesalahan masuk mahkamah berpuluh kali atas kuasa KDN ker?

Memang betul, Jabatan Penjara di bawah KDN tapi ia hanya melaksanakan hukuman penjara kepada pesalah yang disabit kesalahan mengikut undang-undang. Ada ker orang kena jatuh hukum atas sebab suka hati?? Ada otak pikir la labuuuu...!!

Rujuk peguam negara dulu yer...wahai janda puaka meroyan. Awak tu muda lagi, laku lagi kot nak dapat laki baru, jangan buat diri tu jadi nenek kebayan nanti dah tak laku macam mana yer?? He he he....


GR kata: Susah kalau orang yang konon bijak pandai dalam undang-undang nie. Makan udang tau pulak dia sedap kan!!

3 comments:

informasi kerjaya said...

Ramai yang bertindak dan bercakap ikut kepala sendiri tanpa merujuk dahulu

Anonymous said...

Anwar Ibrahim sakit belakang sebab banyak sangak main dubur orang, main bini orang dan pelacur2

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Artikel pelbagai