Sunday, April 27, 2014

#demoGST: PEMBANGKANG MESTI CARI JALAN NAK SALAHKAN POLIS! SAPE YANG TAK FAHAM BAHASA? @Zahid_Hamidi @PDRMsia @rafiziramli @tianchua


Manusia bila bertindak menggunakan nafsu tanpa akal fikiran yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T pasti tiada sebarang jawapan mahu pun hala tuju yang dicapai. Samalah seperti demo-demo oleh puak pembangkang yang kononnya mahu gulingkan kerajaan dengan pelbagai isu bodoh, ternyata hanya sia-sia saja.

Paling menyedihkan lagi, kenapa masih ramai masyarakat yang BUTA TULI tak boleh menerima kenyataan kerja yang mereka buat hanyalah seperti MANUSIA YANG TAK DER OTAK!!

Korang tengok sendiri, apa yang korang dapat kalau buat demo? Nak tunjuk perasaan perlukah dengan cara begini? Yang penatnya siapa....yang sedapnya siapa korang fikirkanlah.

Bila nak buat demo tak boleh ker ikut undang-undang ker? Kenapa perlu dibuat di Dataran Merdeka pada 1 Mei nanti? Bukankah semua tahu, Dataran Merdeka sedang dibaikpulih. Adakah Bang Non boleh beri jaminan, himpunan kali ini dilakukan secara aman? Jika aman kenapa tak buat di stadium atau pun di mana-mana kawasan tertutup?

Jangan salahkan pihak Polis jika tindakan diambil. Jika berlaku sebarang perkara jelas puak demo nie memang sengaja nak cetuskan sesuatu yang diluar jangkaan. Sekarang bukan zaman amaran lagi yer, kalau kena tindakan apa-apa jangan salahkan polis. Salahkan Bang Non yang buat korang jadi BODOH BERTINGKET-TINGKET!!

ALOR GAJAH 26 April - Kementerian Dalam Negeri tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas terhadap penganjur serta sesiapa yang terbabit dalam perhimpunan membantah cukai barang dan perkhidmatan (GST) sekiranya mereka didapati tidak mematuhi Akta Perhimpunan Aman (APA) 2012.

Menterinya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, walaupun kementerian membenarkan perhimpunan yang bakal diadakan awal bulan hadapan itu diadakan tetapi ia perlu mengikut garis panduan ditetapkan serta tidak mengganggu ketenteraman awam.

Namun begitu, tegasnya, beliau tidak akan memberi amaran sekiranya didapati ada dalam kalangan penganjur yang tidak mematuhi sebarang syarat dikenakan dalam akta tersebut.

"Kita (kementerian) beri peluang untuk mereka mengadakan perhimpunan aman tetapi jika melakukannya di luar daripada syarat diberikan, maka mereka harus menanggung risiko daripada pelanggaran syarat berkenaan," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas majlis perasmian Sekolah Menengah Imitiaz Ulul Albab, Masjid Tanah yang disempurnakan Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob di sini hari ini.

Majlis turut dihadiri Ketua Menteri, Datuk Seri Idris Haron; Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab. Rauf Yusoh dan Ahli Parlimen Masjid Tanah, Mas Ermieyati Samsudin.

Jelas Ahmad Zahid, beliau turut menasihatkan penganjur me­ngubah lokasi perhimpunan ke Stadium Merdeka disebabkan kerja-kerja baik pulih sedang dijalankan di Dataran Merdeka.

Namun begitu, ujarnya, pihak penganjur hanya boleh menggunakan stadium berkenaan setelah mendapat kebenaran daripada Permodalan Nasional Berhad (PNB) yang bertanggungjawab terhadap stadium tersebut.

"Kami telah menyarankan agar pihak penganjur tidak menggunakan Akta Perhimpunan Aman sebagai alasan untuk mereka me­ngadakan perhimpunan di Dataran Merdeka.

"Kalau mereka tidak berpuas hati dengan apa juga isu termasuk GST, maka mereka boleh menyatakan dengan alasan dalam perhimpunan berkenaan secara aman di stadium tersebut," ujarnya.GR kata: Demo demo...demo loni tak serupo mulo! He he he

1 comment:

Anonymous said...

Demo untuk kepentingan mata sepet, yang lain jadi macai, kenapa tak dipindahkan perhimpunan ni ke negeri sebelah yang mereka perintah, stadium shah alam ke, stadium petaling jaya, dataran pj, astaka, pandamaran tak pun di penang (padang kota)

Artikel pelbagai