Monday, December 7, 2015

PERHIMPUNAN AGUNG #UMNO2015 ESOK, APA SEBENARNYA YANG KITA INGINKAN??


Esok bermulanya Perhimpunan Agong UMNO 2015..ada yang mengatakan ini adalah perhimpunan yang terakhir untuk semua orang-orang UMNO. Maksudnya sebagai parti yang memerintah Kerajaan pada masa ini. Adakah ianya benar atau khayalan semata-mata?

Melihat senario politik negara sekarang, memang amat memeningkan kepala kita. Sehingga ada yang berkata, adakah parti politik negara kita ini sibuk dengan agenda mereka saja...baik yang memerintah mahupun sebagai pembangkang. Apakah agenda yang mereka bawakan hanyalah untuk menyedapkan telinga kita sebagai rakyat untuk terus memberikan sokongan pada mereka atau pun terus berasa benci kepada diri kita yang sebagai pemimpin.

Adakah pemimpin-pemimpin di atas sana memikirkan atau terdetik sedikit dalam diri mereka apa sebenarnya yang rakyat mahukan..!!

Melihat senario sekarang juga, nampaknya ada pihak lain yang tak perlu nak 'KERJA KERAS' untuk memenangi hati rakyat. Mereka hanya perlu 'TAMBAH GARAM' sedikit dan cuit mana yang perlu saja...sebabnya mungkin ada pihak lain yang lebih gemar atau pengalaman untuk menjatuhkan bangsanya sendiri.

Tagline yang biasa kita dengar..."BERJUANG UNTUK RAKYAT", "BERJUANG DEMI RAKYAT", "NASIB RAKYAT AKAN TERUS DIBELA".... adakah ini hanya keluar dimulut saja atau perjuangan yang ikhlas. Jika mereka ini faham maksud ikhlas...mereka lebih tahu caranya bagaimana bukan..??

Untuk pemimpin semua, masyarakat sekarang tak mahu cakap banyak dah. Mereka hanya mahukan kehidupan yang terjamin untuk mereka. Pemimpin atasan pula, sudah-sudahlah berebutkan jawatan itu ini semua...kesimpulannya apa yang anda cakap hanya untuk sedapkan hati saja.

Pada penasihat-penasihat pemimpin pula, buatlah kerja dengan amanah. Jangan hentam kromo saja...bagi report tu bagilah keadaan yang sebenar, JANGANLAH ASYIK YES SIR SAJE!! Nak sedapkan pungkok boss hangpa jer. Pemimpin pula ambillah kisah dari semua sumber!!

Harap perhimpunan kali ini ader hasilnya dibawa untuk perubahan...selesaikan apa yang patut tak perlu ditambah garam lagi. Tak manis Melayu sama Melayu bermasam muka sama sendiri...yang untungnya siapa..???


GR kata: UMNO...semua nak tunjuk hero jer!!

1 comment:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

Artikel pelbagai