Thursday, August 8, 2013

Umat Islam Seronok Beraya, Ada Pula Yang Cuba Cari Pasal! @PDRMsia @KBAB51 @Zahid_Hamidi @NajibRazak

Dihari yang mulia ini, umat Islam sedang bergembira meraikan kemenangan mereka selepas sebulan berpuasa di bulan Ramadhan. Selamat Hari Raya Aidilfitri GR ucapkan buat semua yang meraikanya.

GR tak mau menulis panjang, korang tengok gambar yang dikongsikan ini. Puak mana yang sengaja cetuskan provokasi? Siapa yang cari pasal dulu? Sedang umat Islam seronok bersama sanak saudara bermaaf-maafan ade pulak yang kurang ajar.

Mohon pihak berkuasa jangan bagi peluang langsung pada mereka ini. Mereka yang sengaja cetuskan permusuhan antara kaum. GR yakin puak-puak CINABENG yang buat menda bodoh macam ni, mereka adalah golongan muda yang tak tau erti kemerdekaan Malaysia. Mereka tidak pernah merasai zaman tercetusnya 13 Mei...

Jangan cuba timbulkan kembali permusuhan antara kaum. Malaysia sudah hidup aman sekarang. Semua kaum boleh menjalani kehidupan dan cari makan dengan senang. Lu orang pikir, lu orang ade duit boleh apa saja ka wahai CINABENG??

GR yakin Polis akan ambil tindakan yang lebih tegas dan berat lepas ni. Polis dan KDN sekarang bukan macam dulu yang hanya tahu beri amaran tapi sekarang tindakan terus akan dibuat. Tunggu jelah wahai CINABENG LAHANAT!!


GR kata: Kalau babi tu letak kt muka dia bagus gakkan!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, August 7, 2013

UCAPAN KU UNTUK KAMU SEMUA! SALAM AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN!


Selepas sebulan berpuasa, kini sudah tiba masanya bagi kita yang beragama Islam menyambut hari perayaan penuh bermakna, Hari Raya Aidilfitri.

Buat para pembaca Gossip Rakyat sekalian, tak jemu disajikan dengan berita politik, hiburan dan sebagainya. Dari dalam dan luar persisiran, semuanya GR paparkan.

Namun disebalik semua artikel yang ditulis, diharap tidak ada hati yang terguris. GR juga insan biasa, tersilap tulis maaf dipinta. Menyusun sepuluh jari mohon ampun dan maaf sekali lagi. Terima kasih juga GR ingin ucapkan di atas sokongan yang diberikan oleh pembaca semua.

Kepada para pembaca sekalian, berhati-hatilah ketika memandu. Berayalah dengan cermat. Elakkan aktiviti merbahaya seperti bermain mercun dan perhatikan keluarga dan anak anda setiap masa.

Di kesempatan ini, GR ingin ucapkan kepada semua umat Islam, dan khususnya kepada rakan-rakan blogger dan FB. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Ampun dan maaf dipinta, kiranya ada salah dan silap yang disengaja atau tidak. Semoga kedatangan Syawal kali ini dirai dengan seribu kesyukuran. Wassalam.GR kata: Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Semoga selamat ke destinasi yang dituju dan ingatlah orang tersayang.

Tuesday, August 6, 2013

VIDEO: Penjelasan 'Jurulatih Anjing' - Halal Haram Dalam Hukum Islam!
GR kata: Islam harus dipelihara dengan baik


Perbezaan Antara Ahli Sunnah Dan Puak Syiah! SEBARKAN!!


 “TIDAK pernah aku melihat golongan menurut hawa nafsu yang lebih penipu dari golongan Syiah,” kata Imam As-Shafie.

Imam Malik pula ketika ditanya mengenai Syiah, beliau berkata; “Jangan kamu bercakap dengan mereka dan jangan kamu riwayatkan (hadis) daripada mereka kerana sesungguhnya mereka adalah penipu.”

Malah dalam satu majlis ketika Imam Malik ditanya mengenai tindakan Syiah memaki sahabat-sahabat Rasulullah, beliau telah membaca ayat ke-29 Surah al-Fath yang bermaksud; “Nabi Muhammad ialah Rasulullah dan orang yang bersamanya bersifat keras dan tegas terhadap orang kafir (memusuhi Islam).”

Imam Malik kemudian berkata; “Sesiapa yang merasa marah apabila membicarakan mereka (iaitu golongan Syiah) maka dia telah benar-benar mengamalkan ayat tersebut.”

Berdasarkan petikan ayat di atas jelas kedua-dua Imam besar mazhab itu mengecam dan menempelak fahaman Syiah.

Sebenarnya pertentangan antara fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah dengan Syiah adalah sangat besar. Pertentangan antara dua fahaman itu bukannya melibatkan soal fiqh tetapi dalam soal akidah, perkara paling pokok serta asas dalam Islam.

Menurut Pengarah Eksekutif Yayasan Kebajikan Nusantara, Sheikh Ismail Omar berkata, terdapat tiga perkara paling pokok dalam soal akidah yang membezakan antara Ahli Sunnah Wal Jamaah dengan Syiah.

Tiga perkara itu ialah al-Quran, al-Hadis, dan para Sahabat Rasulullah.

Beliau yang cukup berpengetahuan tentang Syiah dan pernah menulis mengenai fahaman itu dalam bukunya bertajuk ‘Hukum ulama-ulama Islam terhadap Syiah’ pada tahun 1987 telah membuat perbezaan antara Ahli Sunnah Wal Jamaah dan Syiah terhadap ketiga-tiga soal pokok tersebut.

1. AL-QURAN

Ahli Sunnah Wal Jamaah

Sepakat atas kebenaran al-Quran dan terpelihara daripada sebarang tambahan dan kekurangan. Beriman dengan setiap huruf dan beriman bahawa sesungguhnya al-Quran adalah kalam Allah SWT bukan baharu dan bukan makhluk.

Al-Quran yang diturunkan kepada Nabi Muhammad SAW adalah kitab yang terakhir daripada Allah SWT kepada manusia tanpa sebarang penyelewengan atau berlaku penukaran sama ada pada masa lalu atau masa akan datang sehinggalah berlakunya hari Kiamat.

Al-Quran yang berada di tangan kaum Muslimin ini (Mushaf Uthmaniyah) terjamin daripada kekurangan atau penambahan tidak seperti kitab-kitab diturunkan sebelum ini iaitu Zabur, Taurat, dan Injil selepas ketiadaan Nabi Daud AS, Nabi Musa AS, dan Nabi Isa AS.

Pemeliharaan kitab suci Al-Quran itu juga dijamin oleh Allah SWT sebagaimana firmanya dalam ayat ke-9 Surah al-Hijr yang bermaksud; “Sesungguhnya Kamilah yang menurunkan al-Quran dan sesungguhnya Kami yang memeliharanya.”

Ringkasnya, al-Quran terpelihara daripada segala keburukan dan menjadi sumber paling utama kepada umat Islam.

Syiah
Mereka menuduh ke atas kebenaran iaitu al-Quran ada yang telah ditambah dan dikurangkan. Jika berlawanan dengan iktikad mereka, pendapat imam-imam adalah antara sumber utama di sisi mereka.

Antara penyelewengan yang dikemukakan oleh pendapat Syiah berhubung pertambahan dan pengurangan al-Quran ialah wujudnya ‘surah al-Wilayah’. Surah itu menyebut tentang kewalian Saidina Ali bin Abu Talib sebagai imam selepas Rasulullah SAW.

Kewujudan surah ini dinyatakan oleh seorang ulama Syiah yang bernama alHaj Mirza Husain ibn Muhammad yang meninggal dunia pada tahun 1320 hijrah di dalam bukunya bertajuk (maksud) ‘Pembuka kata dalam menetapkan penyelewengan dalam kitab Tuhan segala Tuhan (al-Quran)’ pada muka surat 180. Kitab ini juga mengumpulkan beratus-ratus dalil daripada ulama Syiah pada setiap zaman bahawa al-Quran telah ditambah dan dikurangkan.


2. AL-HADIS

Ahli Sunnah Wal Jamaah
Hadis adalah sumber kedua dalam syariat Islam selepas al-Quran. Fungsi hadis adalah untuk mentafsirkan ayat-ayat al-Quran.

Segala hukum-hakam yang ditetapkan di dalam hadis yang sahih riwayatnya daripada Rasulullah adalah tidak dibenarkan. Kesahihan hadis ditentukan melalui kaedah-kaedah yang disepakati oleh ulama-ulama hadis.

Caranya adalah dengan mengkaji kebenaran riwayat sanad hadis tanpa membezakan antara perawi lelaki mahupun perempuan. Tiap-tiap perawi hadis diketahui sejarah hidupnya.

Hadis yang diriwayatkan oleh seorang pendusta tidak diterima dan begitu juga orang yang tidak diketahui sejarah hidupnya.

Hadis juga tidak diterima semata-mata atas dasar keluarga. Ini semua bertujuan untuk memelihara kedudukan, kemuliaan, serta kesahihan hadis. Sehubungan itu riwayat hadis adalah satu amanah berat lagi mulia mengatasi segala-galanya.

Syiah
Tidak berpegangan kepada hadis melainkan hadis-hadis diriwayatkan oleh kaum keluarga Rasulullah dan sebahagian hadis-hadis yang diriwayatkan oleh penyokong-penyokong Ali ra dalam medan politik.

Mereka menolak hadis-hadis yang diriwayatkan daripada Ahli Sunnah. Mereka tidak mementingkan riwayat (sanad) yang sahih. Mereka menerima hadis tanpa ilmu hadis yang kukuh.

Oleh itu dalam hadis-hadis mereka terdapat banyak dinukilkan seperti ayat di bawah; “Diriwayatkan dari Muhammad bin Ismail daripada beberapa sahabat kami dari seorang lelaki dari Rasulullah sesungguhnya…”

Kitab hadis mereka penuh dengan berpuluh-puluh ribu hadis yang tidak ditetapkan kesahihannya. Beginilah mereka bangunkan agama mereka. Mereka telah mengingkari tiga perempat daripada Sunnah Rasulullah SAW.


3. PARA SAHABAT RASULULLAH S.A.W

Ahli Sunnah Wal Jamaah
Ahli Sunnah bersepakat bahawa wajib menghormati dan meredai atas semua sahabat. Kesemua mereka adalah benar dan lurus. Ahli Sunnah menganggap pertelingkahan yang berlaku antara mereka berpunca daripada perselisihan pendapat hasil ijtihad masing-masing yang dikeluarkan dengan ikhlas dan jujur.

Tidak dibenarkan menaruh dendam sepanjang zaman terhadap para sahabat Rasulullah S.A.W. Hakikatnya, para sahabat merupakan golongan terpuji selain sentiasa dipuji oleh Allah S.W.T berkali-kali. Oleh itu tidak dibenarkan sama sekali sesiapa pun melakukan tohmah ke atas golongan para sahabat.

Sesungguhnya melalui usaha serta peranan besar mereka sebagai sahabat-sahabat Rasulullah SAW agama Islam yang diajar oleh Nabi Muhammad SAW akhirnya sampai kepada kita dan terus subur hingga saat ini.

Syiah
Berpendapat bahawa para sahabat telah kafir selepas kewafatan junjungan besar Rasulullah SAW kecuali sebilangan kecil bilangannya tidak melebihi jari-jari di tangan. Mereka hanya mengiktiraf Ali ra, Fatimah binti Muhammad, Hassan ibn Ali, Hussein ibn Ali, Al-Miqdad ibn al-Aswad, Abu Zar al-Ghifari, dan Salman al-Farisi.

Selain itu mereka meletakkan Ali ra pada kedudukan terlampau istimewa. Sebahagian daripada mereka berpendapat bahawa Ali ra yang telah diwasiatkan sebagai pengganti Rasulullah SAW.

Sebahagian lain pula beranggapan Ali ra sebagai nabi. Maka mereka menghukum orang muslim iaitu sesiapa yang memilih khalifah-khalifah sebelum Ali ra maka mereka adalah zalim atau kafir.

Sesiapa yang menentang pendapat Ali ra, mereka itu zalim atau kafir atau fasik. Begitu juga halnya dengan sesiapa yang menentang anak cucu cicitnya turun temurun.

Antara penyelewengan paling besar berhubung fahaman Syiah terhadap para sahabat ialah gelaran melampau mereka terhadap Sayidina Abu Bakar as-Siddiq ra dan kepada Sayidina Umar al-Khattab ra yang merupakan khalifah pertama dan kedua. Kedua-dua sahabat besar Rasulullah SAW itu telah digelar sebagai al-Jibt (tukang sihir) dan at-Toghut (syitan) kerana telah dilantik sebagai khalifah sebelum Ali ra.

Bukan itu sahaja perkataan al-Jibt dan at-Toghut terhadap Abu Bakar ra dan Umar ra juga digunakan oleh golongan Syiah dalam doa-doa mereka yang dinamakan ‘Doa dua berhala Quraisy’. Doa ini terdapat dalam kitab mereka (kunci hati) pada muka surat 114.

Doa tersebut seperti berikut; “Ya Allah, sejahterakanlah atas Muhammad dan kaum keluarga baginda dan laknatkanlah ke atas kedua-dua berhala Quraish, kedua-dua ahli sihir, kedua-dua syaitan, dan kedua-dua anak perempuan mereka (ummul mukminin Aisyah dan Hafsah).

Selain daripada persoalan mengenai al-Quran, al-Hadis, dan Sahabat, daripada segi akidah tauhid juga berlaku perbezaan yang amat besar.

Ahli Sunnah Wal Jamaah
Beriman bahawa sesungguhnya Allah Yang Maha Esa, Yang Maha Berkuasa, tiada sekutu baginya, tiada bandingan bagiNya, serta tiada perantaraan antara Allah dan seluruh hambaNya. Beriman dengan ayat-ayat yang mengandungi sifat-sifat Allah sebagaimana diturunkan oleh Allah tanpa menyerupai sesuatu (tiada sesuatu pun yang sebanding dengan  ZatNya, sifat-sifatNya, dan pentadbirannya, - Surah as-Syura ayat ke 11).

Allah telah mengutuskan nabi-nabiNya dan memikulkan ke atas mereka tanggungjawab menyampaikan perutusan (risalah) kepada hamba-hambaNya. Semua nabi menyampaikan risalah tanpa menyembunyikan apa-apa. Wajib beriman dengan perkara-perkara ghaib. Sesungguhnya segala doa, nazar, penyembelihan, dan permohonan hajat wajib ditujukan kepada Allah SWT semata-mata.

Syiah
Mereka beriman dengan Allah dan KeesaanNya tetapi mereka percaya bahawa imam-imam mereka adalah maksum dan imam-imam itu mengetahui perkara-perkara ghaib serta mempunyai pentadbiran alam ini. Mereka beranggapan bahawa ada suatu kuasa khas yang dimiliki oleh wali-wali, imam-imam, dan kaum kerabat Rasulullah.

Mereka beribadat selain daripada Allah dengan berkata ‘Wahai Ali, wahai Hussain, wahai Zainab’. Mereka bernazar dan menyembelih binatang kepada yang lain selain daripada Allah. Mereka meminta hajat daripada orang yang telah mati.

Segala kepercayaan amalan ini tiada mempunyai asas dalam agama Islam yang suci. - Sumber


HOT: 'TENTERA HITAM' SERANG ISTANA NEGARA ADA SURAT PELEPASAN ISYTIHAR 'SYAHID FISABILLAH'!


Pada 5hb Ogos lebih kurang jam 4.10pagi sekumpulan individu telah berhimpun di hadapan pintu 1 Istana Negara KL. Kumpulan ini terdiri seramai 8 orang lelaki dan 2 org perempuan berpakaian serba hitam menaiki 3 buah kereta. Kumpulan ini mengakui dari Kumpulan Panji Hitam Dari Timur Empayar Langkasuka Nusantara dan bertujuan datang ke istana untuk mengambil alih pentadbiran Istana Negara kerana mendakwa mereka adalah pewaris agong yang sah.

Tangkapan dibuat oleh OCS Travers terhadap ke semua ahli kumpulan ini termasuk kenderaan telah dibawa ke Balai Travers. Pemeriksaan awal kesemua kenderaan tiada dijumpai sebarang barang atau senjata salah hanya bendera dan beberapa helaian surat watikah baiah kumpulan ini.Setiap kenderaan di pasang bendera 1'x3' bertulisan jawi Lailahaillaah Muhammadur Rasullullah dan rampasan sebanyak 13 buah bendera kesemua. Semakan awal penama  ahli kumpulan ini (7org 3 org tiada K/P) mendapati kesemua mereka berlainan alamat negeri seperti Melaka Perak Kedah dan Johor.

Siasatan lanjut latar belakang kumpulan ini sedang di buat. Antara bentuk ajaran:


1) Para pengikut dan ahli baru perlu sediakan satu pakaian lengkap berjubah serta serban hitam semasa berbaiah. Pakaian warna hitam adalah pakaian rasmi Kerajaan Empayar Langkasuka Nusantara (ELN) dan lambang perjuangan mrk.

2) Mendakwa kalimah Syahadah yg diucapkan pd masa ini tdk sah. Ahli baru diwajib berbaiah dan ucap kalimah syahadah yg baru di hadapan ketua yg bergelar Tuanku.

3) Setiap org yg tahu mengenai hal ini tetapi tidak datang berbaiah dgn Tuanku, maka telah melanggar hukum kerajaan Allah dan balasannya akan mati dalam keadaan syirik.

4) Sesiapa yg telah berbaiah ttp mengkhianati perjuangan dan kepercayaan ketua, akan ditimpa musibah yg berat. Bila Kerajaan ELN terbentuk, individu tersebut akan ditangkap oleh tentera Angkatan Amirul Jihad utk dijatuh hukuman berdasarkan hukum Islam iaitu Hudud dan Qisas.GR kata: Islam yang sebenar adalah ajaran dan sunnah dari Rasulullah S.A.W yang bawa kejayaan dunia dan akhirat.

Sunday, August 4, 2013

BRAVO @Zahid_Hamidi !! @KDNPUTRAJAYA TIADA LAGI 'MENTERI AMARAN'!


GR rasa sudah sampai masanya kita memberi pujian dan penghargaan kepada Menteri Dalam Negeri DS Zahid Hamidi kerana tindakan pantas dan tegas dalam mengambil tindakan demi keselamatan negara dari sebarang ancaman jenayah dan kestabilan kaum.

Bermula dari tugas beliau sebagai Menteri Pertahanan sebelum ini apabila pantas mengambil tindakan mengatasi serangan penceroboh di Lahad Datu dengan melancarkan Ops Daulat sehingga berjaya melumpuhkan semua anggota pengganas sehinggalah memegang jawatan sebagai Menteri Dalam Negeri selepas Pilihan Raya Umum (PRU) lalu, beliau terus konsisten mengambil tindakan.

Ops Daulat yang dilaksanakan pada ketika itu bermula dengan serangan udara besar-besaran menggunakan pesawat pejuang F-18 Hornet dan Hawk untuk menggerunkan anggota pengganas yang ketika itu berkampung di Kampung Tanduo kira-kira 250 km dari pekan Lahad Datu.

Operasi berterusan berhari-hari dan ramai anggota pengganas ditahan dan lebih ramai yang dibunuh akibat menceroboh Malaysia dan mencetuskan huru-hara.

Tindakan tegas menangani pencerobohan Sulu juga dipuji lebih-lebih lagi apabila penceroboh Sulu sudah membunuh sembilan orang anggota pasukan keselamatan Malaysia yang bertanggungjawab memerangi musuh negara.

Beliau terus tegas menjalankan tugas tanpa membenarkan sebarang onar dilakukan dalam mengugat keselamatan dan suasana harmoni dalam negara.


TAK BAGI MUKA PADA ALVIN DAN VIVIAN


Contoh terdekat ialah tindakan penahanan pasangan blogger seks Alvin dan Vivian yang pantas dilakukan apabila orang ramai mula menyuarakan kemarahan mereka yang meluap-luap ekoran tindakan kedua-duanya yang melampau.

Tindakan Alvin dan Vivian yang memuatnaik poster "Selamat Berbuka Puasa dengan gambar Sup Bak Kut Teh" yang dibuat dari babi sememangnya mencetuskan kontroversi dan meledakkan kemarahan orang Islam di Malaysia.

Lebih pedih lagi, hakim Mahkamah Sesyen Murtazadi Imran tidak membenarkan Alvin dan Vivian diikat jamin selepas menghadapi tiga pertuduhan berhubung tindakan mereka mempersendakan umat Islam dan Ramadan dalam Facebook serta mempamerkan gambar-gambar lucah dalam blog mereka.

Alvin dan Vivian terpaksa meringkuk di dalam penjara selama lapan hari sebelum prosiding semakan keputusan Hakim Mahkamah Sesyen oleh Mahkamah Tinggi membenarkan mereka diikat jamin sebanyak RM30,000 dengan dua orang penjamin.


HAPUS SINDIRAN MENTERI "AMARAN" SEBELUM INI

Tindakan pantas dan positif DS Zahid Hamidi yang  juga Naib Presiden UMNO telah menamatkan spekulasi gedik melibatkan menteri terdahulu yang dikatakan hanya sebagai "Menteri Amaran" sahaja.

Kemungkinan ketika itu banyak terjadi isu tetapi amaran demi amaran Hishammuddin (CKMM - Cium Keris Minta Maaf) yang juga Naib Presiden UMNO dijadikan sindiran pihak tertentu terutamanya pengguna laman sosial kerana mungkin "takut" mengambil tindakan.

Kami percaya tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menukar portfolio di antara kedua-dua menteri itu sebagai satu langkah tepat dalam memperkasakan lagi kepakaran dan pengalaman yang ada pada Ahli Parlimen Bagan Datoh itu.

Kini, beliau berhadapan dengan tugas sukar apabila berhadapan kehendak rakyat yang mahukan nasib dan kehidupan mereka terjamin dan sentiasa selamat dalam urusan harian mereka.

Tindakan pantas beliau mendengar keluhan rakyat yang mempersoalkan tayangan filem The New Village dengan menahan serta merta tayangan filem tersebut mendapat pujian dari rakyat Malaysia. Rakyat seharusnya memberikan sokongan untuk terus DS Zahid Hamidi memberikan perkhidmatanya yang terbaik pada agama, bangsa dan tanahair.


GR kata: Terima kasih Zahid Hamidi

WAJIB BACA! DAP CINABENG DAN KOMUNIS TAK DAPAT DIPISAHKAN! #NewVillage


Sebagai bangsa Melayu kita kena imbau kembali kepada sejarah yang mana dahulunya CINA DAP @ Komunis dari dulu lagi cuba untuk menjatuhkan dan menakluki bumi bertuah kita.

GR bukan ingin bersifat Racist tapi ini adalah kenyataan selepas kita menerima mereka dengan hati terbuka sebelum mencapai Kemerdekaan dahulu, puak-puak DAP komunis ini mereka sengaja mencuri kesempatan yang ada.

Buktinya kisah Bukit Kepong mungkin ramai yang dah lupa akan sejarah Bukit Kepong di mana SIAPA yang menyerang BALAI POLIS BUKIT KEPONG ITU?? Sejarah tetap sejarah, siapa lagi kalau bukan KOMUNIS. Agenda mereka yang tidak pernah putus untuk menakluk dan berkuasa di Malaysia sentiasa diwariskan kepada anak cucu mereka turun-temurun.

Ingat!! Bangsa apa yang menjaga keamaan negara ketika itu? Bangsa apa yang gugur mempertahankan negara pada masa itu? Bukankah bangsa Melayu, bangsa Melayu yang dibunuh, mati terbakar dalam keadaan yang menyedihkan. Bangsa Melayu yang dilayan kasar dan kaum wanita diperkosa dengan begitu tragis.

Siapa yang melakukannya?? Siapa??? Cina Komunis atau kaum lain?? Mereka melakukan perkara ini adalah kerana inginkan kuasa dan takluk bumi Malaysia ni.

Zaman dah moden, cara pun dah moden, teknologi pun dah semakin canggih. Tapi agenda dan ideologi mereka tidak pernah pun sedikit berubah. Lihat keturunan Lim Kit Siang....ideologi Komunis tidak pernah luntur dalam diri mereka.

Tapi kenapa MELAYU MASIH BUTA, dari dulu lagi mereka sudah bersikap sedemikian, mengapa harus kita biarkan mereka untuk bermaharajalela di sini?? Sedih dengan sikap dan pegangan anak Melayu sekarang yang tiada semangat perjuangan sebenar dalam diri mereka.


Kenapa ada segelintir yang ada macam ni? Bangsa sendiri mengkhinati bangsanya sendiri? Ini kerana agenda untuk memerintah Malaysia itu sahaja kerana taksubkan kuasa sanggup mereka-mereka ni untuk melakukan apa saja,asalkan cita-cita mereka tercapai.

Ingatlah....jika bangsa Melayu tidak mahu berubah diri mereka sendiri sampai bila pun nasib dan diri kita takkan berubah. Cina Komunis bukannya mahu membela nasib Melayu tapi mereka hanya mahukan kuasa. Jangan menyesal kemudian hari nanti.....


GR kata: DAP komunis....perangai Syaitan depa nie!

Artikel pelbagai