Sunday, June 29, 2014

@teresakok NAK TUNJUK HERO, BACKUP RAYER APE LU DAPAT? @Zahid_Hamidi


Apa masalahnya dengan kenyataan Menteri Dalam Negeri yang buat MP Seputeh nie meroyan tak tentu pasal. Lu siapa mau pusing kenyataan kasi rakyat percaya dengan lu punya cakap ka YB?

"Sebagai seorang ahli politik, saya bersimpati dengan apa yang telah beliau hadapi tetapi itulah harga yang terpaksa dibayar jika mulut celupar," - DSAZH


Apa yang salahnya dengan kenyataan Menteri Dalam Negeri nie. Adun DAP si Rayer nie sendiri dah buat salah kenapa perlu nak backup balik. Rasanya ramai yang tahu, kalau kita buat satu kesalahan dah pasti akan 'dihukum'. Budak sekolah pun tau jugakkan.

Isu bangkai kepala lembu diletakkan dihadapan rumah Adun Rayer, nampaknya puak pakatan dah mula kecoh nak salahkan Menteri Dalam Negeri. Bila dah buat salah baru rasa takut ka YB? Dulu lu cakap itu orang celaka ini orang cilaka, lu takda guna otak ka? Ini macam ka otak seorang YB?

Inilah peribahasa 'Kerana mulut, badan binasa'. Adun Rayer sendiri mau ingatlah yer!!

Kenapa dulu timbul kes bangkai kepala babi di surau dan masjid tak ada seorang pun pemimpin pakatan nak memekak backup kes ni? Jangan cuba nak main isu perkauman, rakyat bukannya bodoh. Sepatutnya masa kes kepala babi dilempar di surau dan masjid, pemimpin pakatan bertindaklah mintak Menteri masa tu lakukan sesuatu.

Pandangan GR senang, Teresa Kok yang patut meletak jawatan sebab bukannya buat kerja untuk rakyat. Kerjanya asyik melemparkan fitnah dan tomahan seolah-olah pakatan pembangkang sajalah yang betul...orang lain buat semua salah.

YB Seputeh nie sendiri yang mengaku, No Complaint, No Help. Menang majoriti yang besar buat Teresa Kok besar kepala. Masa kena samun dulu pun minta tolong pada Polis. Ini YB tak der otak punya olang!! Siapa yang buat kerja untuk rakyat, siapa yang tidak...korang fikirlah sendiri yer.

Nie video pengakuan Teresa Kok, jadi wakil rakyat senang...rakyat perlu datang mengadap beliau mengadu nasib....
Analisa kejadian sebenarnya kes kepala lembu di rumah Adun Rayer KLIK DI SINI


GR kata: Rayer pun mau kecoh ka dengan 'kepala tuhan sendiri'...aiyoooooo!!


Artikel pelbagai