Monday, August 15, 2016

#Hipster Di Mana-Mana! Ada Yang Sokong Ada Yang Buat-Buat Pandai?? @Zahid_Hamidi @NajibRazak


Budaya Hipster adalah budaya baru yang sekarang ini telah menjadi trend di Malaysia terutama sekali golongan muda. Ia bukan sahaja dari segi pemakaian atau berfesyen tetapi ada juga yang menjadikan hipster di majlis perkahwinan mereka. Sebabnya ianya adalah suatu fenomena yang baru dan bila orang bertandang ke majlis kita sudah pasti ada kelainan.

Budaya Hipster ini bukanlah perkara baru di negara kita, ia adalah dari zaman 90an lagi dan kenapa di abad baru ini budaya ini menjadi kegemaran masyarakat di negara kita. Kalau korang tak pernah dengar apa itu Hipster, maknanya korang sudah ketinggalan zaman. Adakah budaya ini hanya tertumpu pada golongan muda saja? Jika kita amati dan melihat keadaan sekeliling kita budaya ini telah masuk untuk semua golongan.

Percayalah ia adalah suatu realiti dengan fenomena ini  walaupun dengan melakukan sedikit kelakuan. Melihat perkembangan ini sudah tentu ia mengambil jumlah yang besar dalam usaha untuk menghidupkan fenomena ini. Mungkin ada sesetengah pihak yang berfikiran, ini semua kolot. Ada segelintir anak muda berpakaian ketat sedikit sana ini, berfesyen rambut nipis sana sini dan lepak minum makan di kedai-kedai yang Hipster juga....Tetapi bila kita lihat dengan dekat dan selami gaya kehidupan mereka, baru kita sedar dan tahu keadaan sebenarnya.

Pandangan GR, budaya Hipster ini adalah gaya hidup sihat. Di mana kita dapat melihat golongan muda yang terlibat dalam perniagaan, mereka berurusan sesama mereka untuk meningkatkan pendapatan mereka. Dengan usaha mereka ini juga, pihak Kerajaan telah menyahut seruan mereka dengan memberikan pelbagai bantuan supaya perniagaan mereka dapat berkembang pesat. Mereka berubah gaya hidup mereka sedikit demi sedikit hinggalah mempunyai empayar yang besar kelak.


Amat tepatlah langkah dan seruan yang dibawa oleh YAB Timbalan Perdana Menteri bahwa budaya Hipster ini semakin diterima ramai oleh masyarakat di Malaysia. Tahniah GR ucapkan kerana TPM mendengar denyut nadi rakyat akar umbi kerana budaya Hipster ini juga boleh menjana ekonomi negara. Lihat sajalah di Dataran Merdeka, Putrajaya dan seluruh negara jika diadakan sesuatu event sudah tentu kita perniagaan Food Truck ini dan juga Cafe-cafe Hipster juga sudah semakin banyak kelihatan di bandar-bandar dan kawasan kampung.

Kepada semua golongan Hipster di Malaysia, teruskan usaha anda semua. Buatlah perkara yang mendatangkan faedah kepada anda dan keluarga. Biarlah apa orang nak kata yang penting Kerajaan melihat usaha anda ini dan GR yakin bantuan demi bantuan dan sokongan akan terus diberikan oleh Kerajaan.

Kepada pemimpin-pemimpin politik pula, jangan duduk di kerusi yang empok terlalu lama. Lihatlah apa sebenarnya kehendak yang diinginkan oleh masyarakat. Buatlah program dan berilah perkhidmatan yang diinginkan dan disukai oleh masyarakat jangan asyik buat program SYOK SENDIRI..!!!! Adiiiiiiioooouuuuuusssssss....amiiiiiigooooossssssss....


GR kata: Meletop la Wak Doyok lepas nie..He he he..

Artikel pelbagai