Saturday, May 11, 2013

HARGA TONG GAS NAIK..KENAPA, TAK BOLEH KER??


Beginilah perangai manusia yang tak boleh terima kekalahan. Sudah menjadi adat dalam suatu pertandingan, ada yang menang dan juga ada yang kalah. Ada ker dalam pertandingan ade pihak yang menang jer...kalau macam tu pihak penganjur buatlah hadiah kemenangan sama rata yer tak?? Hi hi hi...

Anwar Ibrahim dan kuncu-kuncunya seolah tak boleh terima kenyataan, kemenangan BN dalam PRU13 ditentukan oleh rakyat Malaysia sendiri. Begitu juga kemenangan Pakatan Haprak yang mengekalkan kepimpinan mereka di Selangor, Penang dan Kelantan. Kalau bukan yang mengundi mereka siapa lagi..???

Dalam pada meroyan tu, pelbagai cara yang digunakan oleh Anwar dan kuncu-kuncunya demi meraih simpati rakyat. Kononnya Pakatan Haprak sudah menang dalam PRU13, tapi 'bukti-bukti' yang diberikan oleh mereka hanya dengan cakap kosong saja. Di mana bukti yang sah? Mana laporan Polis dibuat kalau benar BN main tipu ada pengundi hantu dan sebagainya?? Manaaaaaa...???


Terbaru fitnah dan penipuan pakatan haprak kononya harga barang keperluan harian naik selepas BN menang dalam PRU13. Mana buktinya? Takkan dengan hanya penyebaran di laman Twitter rakyat sudah percaya. Jangan BODOHKAN rakyat lagi wahai Anwar Ibrahim. Rakyat tak nak ikut bodoh macam hangpa semua pakatan haprak.

Kebetulan di rumah GR kehabisan gas masak, baru tepon gas memasak Petronas... katanya harga tidak berubah, itu hanya khabar angin harga bagi tong gas 14kg = RM26.60 kalau campur kos delivery barulah kena tambah cas RM3.00 kalo tak percaya korang tepon  sendiri Petronas Home Delivery (GPHD) melalui hotline 1-300-888-427.

GR nak tanya pada Anwar Ibrahim, beliau pernah kata yang dia ada ilmu dalam ekonomi sebab tu dia pernah jadi Menteri Kewangan dulu. Kalau korang berniaga tak kiralah apa jenis perniagaan pun, korang nak untung ker rugi?? Mengenai tong gas nie, kalau kita beli dari kedai runcit biasanya diaorang akan hantar ke rumah kan? Ramai ke di antara kita ni nak keluar dan beli gas sendiri di mana-mana kedai? So...kalau penjual tong gas ni kena cas penghantaran ada masalah ker? Penjual tong gas ni dilabel orang UMNO ker? Kalau dia kaum lain selain bangsa Melayu macam mana?? Senang citerlah...Anwar dan cacai-cacai PR ni nak ke angkat tong gas yang berat tu..?? Simple question...tolong jawab!!

Sibuk kata harga barang naik...kenapa tak nak tolong hebohkan SUBSIDI KERAJAAN berikan untuk barang-barang keperluan harian kita. Tengok sini untuk pengetahuan kita semua :

 
Terimalah qada dan qadar Allah SWT dan bersyukur dengan nikmat yang Allah berikan pada kita semua. Jangan cuba menolak ketentuan Allah SWT, kelak menyesal nanti tak ada gunanya. Mana orang bijak pandai pakatan haprak dalam bidang ekonomi? Takkan perkara yang mudah macam ni pun tak boleh nak fikir dan huraikan...asyik tabur fitnah dan penipuan jerk, boring laaaa.

Setuju dengan pendapat Ustaz Harun Din nie...korang cam ner??GR kata: Anwar dan cacai PR masak kat rumah pakai dapur letrik kot. Masyuk la katakan!!

Apa Perbezaan Antara Undi Popular vs Undi Elektoral..??


Perjuangan bangsa bukan soal populariti tanpa sebarang sandaran kriteria. Sebab isu kebajikan rakyat tidak boleh di-akademifantasia-kan. Perjuangan bangsa adalah usaha menguasai ceruk yang pelbagai; dan menjuarai suara rakyat dengan setara dari Perlis sampai ke Sabah. [Rem Dambul, Mei 2013]

i. Ada rakan bertanya: “Apa bah konsep Undi Popular yang tiba-tiba jadi popular di Malaysia?” Kemudian dia mengusulkan: “Buatlah satu entri pasal ini.”

Sebenarnya saya malas mau layan sebab nanti terkait cerita politik. Dalam situasi sekarang, bagus kurangkan sembang hal-hal meletop begini. Supaya iklim siber Malaysia yang sedang panas tidak bertambah terbakar.

Tapi dia balik-balik menyuruh. Hingga saya yang asalnya sangat malas mau melayan; akhirnya termakan pujuk. Moralnya di sini: saya ini lelaki yang mudah tunduk pada bujukan. Tidak sesuai jadi politikus. Nanti senang-senang digoda untuk dedahkan rahsia negara.

ii. Majoriti kerajaan di dunia menggunakan sistem undi kerusi (atau elektoral) bagi membentuk kerajaan. Bukan undi popular. Sistem undi elektoral inilah juga yang dipraktis di Malaysia. Konsep undi popular hanya dicanang sebagai bahan penenang psikologi. Sesuai diguna oleh aktivis politik yang sedang mengalami kemurungan jiwa; kerana gagal mencapai impian yang pernah diletak setinggi bulan.

Nanti bolehlah memujuk hati sendiri: sungguhpun partiku tidak membentuk kerajaan negara ini, yang penting popularitiku gempar satu negara!

Dalam konteks Malaysia, kerajaan persekutuan mahupun negeri dibentuk mengikut majoriti undi elektoral (iaitu kiraan jumlah kerusi parlimen atau DUN). Amalan ini sudah digunapakai sejak pertama kali pilihanraya dianjur. Sistem ini bukan baru dibuat. Atau tiba-tiba digubal oleh SPR pada hari Isnin minggu lepas.

Sebab itu kita tidak perlu teruja sangat dengan konsep ‘Undi Popular’, sampai semangat kepohnya mencanak-canak. Sikit-sikit bolehlah.

iii. Apa beza Undi Popular dan Undi Elektoral?


Undi Popular berpaksikan konsep ‘samarata’. Ia mengira undi individu secara keseluruhan tanpa pertimbangkan segmen komuniti yang diwakili. Prinsip ini dipanggil sebagai keadilan kuantitatif (kuantiti). Undi Elektoral berteraskan konsep ‘saksama’. Ia mengira undi kolektif komuniti yang mewakili kerencaman demografi dan geografi. Pendekatan ini dinamakan keadilan kualitatif (kualiti).

Manakah gambaran yang lebih representatif bagi mengukur tahap kekuatan sokongan sesebuah parti? Terpulang kepada bagaimana kita mahu definisikan keadilan dan kebajikan penduduk.

Undi Popular mudah dicemari dengan sisihan piawai sosio-budaya kerana matematik kiraannya yang sangat simplistik dan individualistik. Tiada sebarang pemberat disuntik sebagai penambah nilai. Jika Undi Popular diguna untuk mengangkat kerajaan, maka kuasa di Parlimen akan terherot kepada wilayah-wilayah urban yang menjadi tumpuan penduduk. Maksudnya, sesebuah kerajaan boleh dibentuk, secara teorinya, hanya dengan suara tunggal satu segmen mana-mana komuniti tertentu yang menguasai kepadatan penduduk.

Sarjana sains politik, Rathbun (2007), ada membuat deduksi bahawa: penerapan konsep Undi Popular dalam sistem pilihanraya mencetuskan dua kegagalan demokratik. Yang pertama, dari aspek perundangan (tuntutan perlembagaan/tatanegara); dan yang kedua adalah aspek sosiologi (keperluan masyarakat).

iv. Apa sebenarnya isu dasar kepincangan Undi Popular sebagai satu representatif keputusan pilihanraya? Sangat jelas. Ia menggalakkan peminggiran dan pengabaian. Khususnya kelompok-kelompok minoriti yang lemah dan kecil.

Sebagai contoh. Sekalipun Pakatan Rakyat tidak berjaya memenangi undi rakyat pedalaman dan masyarakat desa; serta gagal teruk menarik sokongan penduduk Sabah/Sarawak (kurang 17%): undi popular parti ini di peringkat nasional masih mengatasi BN. Seolah-olah Sabah dan Sarawak (yang mewakili 2/3 asas keutamaan dalam pembentukan Malaysia) sudah tidak relevan lagi. Ini juga membawa konotasi bahawa: jika pun suara penduduk Borneo diabaikan sepenuhnya, pihak pengabai itu masih boleh menjuarai undi popular kebangsaan.

Tapi nasib baik. Kerajaan kita dibentuk bersandarkan perwakilan undi elektoral, bukan undi popular ini. Sistem elektoral melindungi kepentingan komuniti terpencil; e.g. mereka yang berada di pedalaman dan tidak ada sebarang akses kepada proses ‘decision making’. Sistem elektoral ini juga memberi signal kepada semua parti politik yang ada; jika mahu memerintah federal, maka haruslah mendekati segmen-segmen komuniti – yang merentas kerencaman wilayah, demografi, sosio-geografi dan sosio-ekonomi.

Tidak boleh hanya menumpukan pada satu 'comfort zone', mentang-mentang ia ada kekuatan kuantiti.

v. Kenapa Pakatan Rakyat memenangi Undi Popular walaupun gagal agak teruk dalam Undi Elektoral?  Itu adalah tanda selektiviti – sama ada secara terancang atau kebetulan. Daya tarikan Pakatan Rakyat bersifat populist. Ia dirumus khusus untuk target satu niche penduduk, yang kebetulan membina puak tertinggi dalam strata tertentu demografi Malaysia.

Contoh tarikan populist?

Ok, ini yang mudah. Lihat pada saripati manifesto yang paling tersebar luas: harga kereta dan petrol yang murah, penghapusan bayaran tol dan pendidikan percuma.

Kemudian penjimatan belanja hasil dari manifesto PR ini; dibanding pula dengan penjimatan hasil pemberian wang bantuan 1Malaysia oleh BN. Akhirnya terolah analisis akhir: bahawa penjimatan BN hanya sekitar RM500++ setahun (wang bantuan yang diberi). Padahal penjimatan PR melangkau RM2000 ++ (dari kos petrol, harga kereta, tol, pinjaman pendidikan, etc).

Hanya ORANG GILA yang tidak mahu semua ini: kata para promoter PR ketika menjual manifesto ini. Ya, tiga perkara ini memang positif. Tapi ada tapinya.

vi. Apa isu di sini? Promosi manifesto yang kurang empati. Mereka lupa pertimbangkan bahawa: penduduk Malaysia datang dari pelbagai latabelakang. Sekecil mana pun saiz komuniti itu, keperluan unik dan spesifik penduduk tersebut harus diberi perhatian. Kerana itu adalah tanggungjawab moral.

Berapa ramai penduduk Penangah yang ada kereta? Berapa ramai penduduk Pensiangan yang pernah ke KL, dan menggunakan lebuhraya bertol? Paling penting: berapa ramai anak komuniti di Pulau Banggi yang pernah masuk universiti atau yang akan ke menara gading dalam tempoh 5 tahun mendatang? Bagi kumpulan komuniti ini: barangkali tidak ada sebarang penjimatan yang boleh diperoleh dari tawaran manifesto PR itu. Penjimatan langsung RM500 daripada BN – mungkin itu jauh lebih bermakna.

Jangan anggap semua penduduk Malaysia ada kereta; dan pengguna tegar lebuhraya bertol. Jangan anggap bahawa ‘masuk ke universiti’ itu adalah perkara natural dalam semua keluarga. Pergelutan hidup penduduk cirinya amat pelbagai. Setiap satu pergelutan itu unik dan penting. Sebab itu kita memberi satu undi elektoral parlimen kepada Kalabakan dan Kinabatangan – walaupun penduduknya jauh lebih rendah dan kurang metropolis berbanding Shah Alam dan Pantai Dalam. Agar suara hati mereka diangkat dengan pemberat yang sama.

Sekadar contoh. Ini bukan membandingkan manifesto siapa lebih baik. Bukan.

vii. Poin di sini: bahawa sekecil mana pun komuniti yang terpinggir di Malaysia, keperluan unik mereka harus difahami dan diselami. Mereka tidak boleh dibiar terabai dan menjadi tidak relevan – justeru ditenggelami oleh jutaan undi popular komuniti urban.

Keadilan itu adalah saksama mengikut prioriti dan keperluan, pada level komuniti. Bukan semestinya samarata untuk semua orang, pada level individu. - SumberGR kata: Bang Non and The Geng popular atas sebab apa? Fikir-fikirkanlah yer....

VIDEO HOT ANWAR YANG SEMUA ORANG TAK BOLEH LUPAKAN..!!Korang tengok video ini dan GR rasa khusus buat pencacai pakatan haprak yang terlampau taksub dengan Bang Non nie. 

Nak kata Bang Non ni dah nyanyok pun kira boleh jugakkan...macam orang tak ada agama pun ada jugak. Bercakap soal agama dalam masjid dan sebagainya cukup hebat, tapi qada dan qadar Allah SWT telah tetapkan tak boleh terima. Manusia jenis apekah ini??

GR tak nak cakap banyak, korang tengoklah sendiri...bukti dari mulut siapa yang Anwar kata akan UNDUR SECARA BAIK jika Pakatan kalah dalam PRU13.

GR kata: Rakyat Malaysia kena kencing kaw2 dengan Bang Non. Keh keh keh

Friday, May 10, 2013

HOT MAT BANGLA: MANA KAMI MAU PEGI? SOALAN KHAS BUAT ANWAR IBRAHIM..!!


PRU13 telah pun berakhir dan rakyat Malaysia telah menentukan serta memberikan mandat sekali lagi pada BN untuk memerintah negara. Walaupun pelbagai rintangan pahit yang dihadapi oleh PM dan BN, namun takdir telah menentukan segalanya.

Kemenangan BN dengan menguasai Parlimen dengan 133 kerusi, DAP 38 kerusi, PKR 30 kerusi dan PAS 21 kerusi...inilah hasilnya yang telah diberikan mandat sendiri oleh rakyat Malaysia kepada semua parti yang bertanding. Adat dalam pertandingan ada kalah dan ada juga menang, tapi lumrah hidup manusia yang tak boleh menerima sebarang kekalahan....katergori apakah mereka ini?

Cuba memutarbelitkan fakta dakwat kekal pun pakatan haprak kantoi, inikan pula pengundi hantu. Mereka ini seolah-olah macam tak ada otak? Cakap main sedap mulut, tapi jika ikut gambar di atas kenapa Mat-mat Bangla ini mempromosikan pasal Pakatan Haprak?

Nurul Izzah bersama siapa 2 orang belakang dia tu??

Sehingga sekarang tiada sebarang laporan Polis dibuat dan bukti dikemukakan oleh Pakatan Haprak tentang pengundi hantu. Mana bukti pesawat yang bawa Mat-Mat Bangla ke Malaysia? Takkan main cakap main tuduh macam tu jerk...senang sangatlah kan. Rakyat yang percaya pun semua ikt BODOH macam Anwar, Nurul Izzah dan macai-macai PR.

Tuduhan kurang ajar juga tak lari dalam perangai Pakatan Haprak. Ini disebabkan mereka takut dan tak boleh terima kekalahan dalam PRU13 ni. Mereka tak fikir ker perasaan mereka yang dari kalangan keluarga yang berdarah kacukan? Mereka semua ini dilabel terus 'Pengundi Hantu' jugak ker? Lihat video di bawah:Puak-puak cina DAPigs nie cakap Bahasa Malaysia pun tak betul. Berterabor dan tunggang langgang saja dalam video tu. Itupun ada hati nak tuduh orang pengundi hantu. Bila orang nak tunjuk IC, macam-macam alasan Cina DAPigs ni bagi tau. Tau pulak takut....

Memang kurang ajar puak mata sepet DAPigs tu kann.. Orang nak mengundi pun dihalangnya demi untuk memenangkan Pakatan Haprak. Yang pastinya, Cina-cina DAPigs di Tanah Melayu ni bukan semua yang boleh cakap Melayu. Entah-entah pendatang dari Taiwan..!! Guan Eng tolong jawab!!

Persoalannya sekarang, GR cabar Anwar dan Pakatan Haprak tunjukkan BUKTI yang kukuh mana 40k lebih pekerja Mat Bangla yang korang fitnahkan tu. Jangan heret rakyat yang tak berdosa sekali ikut otak BODOH macam korang. Cakap saja tak guna, tunjukkan kertas saja pada sidang media tak guna. Entah apa isi sebenar dalam kertas tu rakyat bukan tau pun. Tunjukkan bukti kalau betul Kerajaan bersalah tampil ke depan Mat Bangla tu, jangan upah pekerja kontrak pulak yer. Rakyat fikir guna otak jangan guna pungkok yer!!

Kami bukan Mat Bangla - baca DI SINIGR kata: Bang Non tunjukkan bukti yer, macam BUKTI yang GR ada pasal penubuhan Yayasan Jabal Nur di Pejabat Tabung Haji tingkat 13. Penubuhan untuk penyelewengan apa tu waktu zaman jadi TPM dulu..!!!

HOT: DARI WARROOM PKR PUSAT - TARIKH DAN KOD RAHSIA JAHAT YANG RAKYAT MALAYSIA HARUS TAHU!!


Hari demi hari kita lihat Anwar Ibrahim hanya bermain dengan kata-katanya sendiri. Beliau pernah berkata akan undur dari dunia politik jika Pakatan Haprak kalah pada PRU13, tapi apa jadi sehingga hari ini rakyat telah tertipu. Itu pun masih tak nampak lagi ker??

Hasil risikan dan maklumat dari sumber dalam ibu pejabat Tropicana, Anwar telah menghasil tarikh dan kod rahsia untuk melancarkan demo haram ke arah menghancurkan negara. Kita rakyat Malaysia yang sudah lama hidup dalam aman damai masih mahukan huru hara?

Jika PRU13 ini tidak adil dan tak bersih, Penang dan Kelantan rakyat masih berikan mandat untuk pakatan haprak memerintah. Kenapa tak utarakan perkara ini? Rakyat jangan jadi BODOH, fikirkan baik demi masa depan agama, bangsa dan negara.

Baca laporan ringkas tangan ghaib dan kod (tarikh) pakatan haprak berikan pada rakyat Malaysia :
DRP: PATHFINDER- FORCE 136.
KPD: 0 BRVO .
SK: X .
MAKLUMAT : CC .

1 . Maklumat mengenai kod-kod tarikh yang dikeluarkan oleh pihak pembangkang kepada rakyat Malaysia berkait dengan kegiatan atau aktiviti 'hidden hand' di Malaysia.

2. Kod yang digunakan adalah tarikh dan merujuk terus kepada kod warna pakaian semasa revolusi jalanan

3. Kod : 505, 105 , 135, 508 , 510

505 - 5 mei- pilihanraya PRU13
805 - 8 mei - perhimpunan Anwar di Kelana Jaya
105 - 10 mei - Demo haram serang pejabat SPR di Putrajaya
- GR terima SMS ini: Kawan2, sesiapa ada kenalan atau saudara mara yg bekerja di Kompleks C, pejabat Kerajaan, Putrajaya...diingatkan esok selepas Solat Jumaat kumpulan dari perhimpunan BLACKOUT akan serbu pejabat SPR di Kompleks C Putrajaya. Diminta ambil langkah berjaga-jaga hari ini 10 Mei 2013.

135 - 13 Mei
508 - 5 ogos
510 - 5 oktober

4. Perhimpunan revolusi melalui jalanan (non violent war) ini telah di asaskan oleh Gene Sharp. Mereka menggunapakai 198 modul operandi yang telah digariskan oleh Gene Sharp untuk diaplikasikan di Malaysia, antaranya :
  • perhimpunan jalanan
  • duduk bantah
  • baring di atas jalanraya
  • berkhemah di dataran merdeka
  • memberi bunga kepadah pengawai keselamatan
  • demontrasi 
  • membuat huru hara di kawasan bandar
  • menggunakan logo berlambang 'tangan' (BERSIH)
  • menggunakan perkataan 'occupy' 
  • warna kod pakaian (BERSIH - KUNING, ANTI LYNAS - HIJAU, TUKAR - MERAH)

5. 198 cara yang digariskan Gene Sharp boleh dirujuk di sini > http://www.aeinstein.org/organizations103a.html

6. Video tangan asing boleh rujuk di sini:
7 . Sekian UTK PERHATIAN DAN TINDAKAN pihak tuan selanjutnya.


Lihat video di atas dengan teliti dan fahamkan apakah ini yang rakyat Malaysia inginkan. Tidak cukupkah dengan apa yang telah Kerajaan berikan kepada kita selama ini? Jangan cepat terpedaya dengan janji kosong pakatan haprak, kelak kita juga yang merana.

Anak muda gunakan akal fikiran dengan sebaik-baiknya yang Allah SWT anugerahkan pada kita. Mohon pihak Polis ambil tindakan segera mereka ini, jangan biarkan sampai negara dah jadi huru hara baru kita nak ambil tindakan.


GR kata: Kami rakyat Malaysia cintakan keamanan

HOT: DEMO KELANA JAYA - UCAPAN PEMIMPIN PAKATAN @mkini_bm TAK KELUARKAN! SIAPA BIKIN PANAS DULU? RAKYAT MALAYSIA HARUS TAHU!!


Semalam GR turut berada di Stadium Kelana Jaya dan inilah hasilnya. Antara ucapan-ucapan fitnah dan tiupan api kebencian yang dapat GR catitkan semalam.

Kalau kata tipu, pencacai pakatan yang pergi semalam, GR cabar mari kita tengok full video rakaman ucapan semalam. Polis harus ambil tindakan pada mereka yang jadi dalang nak huru harakan negara.

1. Pengundi tentera diugut dan diancam oleh BN. (Mana bukti anggota tentera diugut?)

2. Membujur lalu melintang patah, nak tumbangkan kerajaan haram.

3. Nurul Izzah - lagi 5 hari kita menyaksikan ulangtahun ke 44 13 Mei 1969 (nape bangkitkan isu ini?)

- We are against a goverment..

4. Tian Chua- rakyat Malaysia yang akan menjadi hakim. Najib menipu, menggunakan SPR. Rakyat tidak akan memaafkan sesiapa yang menggunakan cara ini. Mereka perlu diberi hukuman rakyat. Bangkit2, Bangkit Rakyat. (Rakyat dah jadi hakim masa mengundi 5 Mei, jawapan dah ada. Kenapa nak putar belit fakta?)

5. Sivarasa - malam ini kita istiharkan Anwar the people's prime minister. Najib cuma ada 47% sokongan sahaja. Pilihanraya tipu! Malam ini kita berikrar, kebangkitan rakyat. Najib tidak sah. Are we ready?

6. Saifuddin Nasution - tolak2 tolak BN! SPR tipu! Cuba tengok jari semua.. Ada dakwat tak? Ini baru hari keempat.. Tumbang BN!

7. Nik nazmi - perhimpunan sebegini jangan dihentikan sehingga BN tumbang.

8. Foziah Saleh - kita rakyat sudah pilih PR utk ambil alih msia. Tapi BN curi keputusan PRU, guna segala media utk tipu pilihanraya. (Siapa yang undi pakatan menang di Penang, Kelantan serta parlimen serta DUN di Malaysia? Si Torron ni pusing-pusing cerita nak bodohkan rakyat)

9. Dr Lim Boh Choi - Ubah! Ubah! Kita mau bagi tau Najib, ini bkn tsunami cina, tp tsunami rakyat.. Ketua SPR orang UMNO! Penipu! Hari ni harus ubah parlimen.. Ubah! Ubah!

10. PAS Kedah Nasir - ada org cina tmpt saya, dipotong nama.. Walaupun jari blom ada dakwat.. Spr tipu! SPR tipu!! (nama tak sebut)
- Kita ada ramai anak muda!! Membujur lalu melintang patah!! Hidup rakyat!!

11. Dr Maria Kota Raja - Kita sebenarnya sudah menang di semenanjung!! UMNO BN dah kalah sebenarnya!! Hidup2 rakyat.. Undur2 undur Najib. (Bukti apa yang menang di Semenanjung? Kenapa tak cakap kedudukan di Sabah dan Sarawak?)

- Ketibaan Anwar 10.10pm.. Satu stadium berdiri..
- Tolak kerajaan smpi menang!! Satu stadium penuh dgn rakyat!!

12. Lim Kit Siang - (semua org bersorak dan menjerit seperti hilang akal, LKS belum berucap, baru tiba).
- Hidup2, hidup rakyat!! Bangkit tumbang BN!! Semua org melayu, cina india.. Tv dan media hari2 maki pakatan betul?? SPR Tipu!! Kita kena sokong Anwar Ibrahim!!
- Kami anak Malaysia!!

13. Mat Sabu - saudara saudari sekalian, SPR kata untuk adil celup jari.. SPR bohong!!! Undi awal undi pos mana ada celup jari?? Mari kita gelakkan SPR.. Hahaha!! (satu stadium hahaha gelak) rakyat Malaysia undi PR 60%!! Pembohongan akan berterusan, kita akan bangun menuntut keadilan!! Mereka main isu perkauman!! Kita sokong Nik Aziz!! (satu stadium gamat).. Kita sokong Lim Guan Eng (dua kali ganda gamat org Melayu bersorak, sedih2)

- Bukan soal perkauman, yang kita lawan rasuah dan penyelewengan!! Jahanam2, jahanam perasuah!! Bn tipu!! Media tipu!! Hidup2 hidup rakyat!! Kita mau pengawal PBB mengawasi pilihanraya Msia, setuju atau tidak?? Kawasan sy, org siam keluar undi BN.. BN tipu!!

14. Lim Kit Siang - UMNO cakap Chinese tsunami, tapi tengok stadium, wajah cina ke? Ramai org melayu!! Kita semua rakyat malaysia.. Najib adalah SYAITAN yang perlu ditolak, betol??!! ( satu stadium bersorak.. Bersih, bersih bersih)

- Kita tinggalkan politik perkauman, politik rasuah!! (malas nak salin LKS berucap pasal rasa bengang!)

15. A Samad Said baca sajak (malas nak salin) tajuk "ibu segala tipu".

16. Anwar Ibrahim..(10.30pm) - malam ini rakyat beri jawapan.. "cina mau apa?".. Saya jawab, Melayu, Cina, India, Dayak, Kadazan mau UMNO BN tumbang! Mau pilihanraya adil.. Jangan rampas hak rakyat Malaysia!! Jgn angkuh dan sombong!! Jgn la lagakan rakyat suku kaum suku kaum!! Mesej yg jelas, tolak perkauman, tolak rasuah!! Enough of UMNO BN!! Sy lahirkan rasa terhutang budi pada rakyat yg bangkit!

- Kita tak mau rasuah, kroni anak, saudara dan keluarga! (Anwar cakap kena batang hidung sendiri tapi rakyat yang dengar semua pekak kot, buta tuli dan bahlol)

Kamu tipu harga minyak, kamu tipu harga gula, dan akhirnya kamu tipu dakwat PRU! Malaysia sokong PR 52%. Suara rakyat perak sokong PR 55%!! Najib cuma 48% plus bangladesh, philippines dan indonesian..!

- Kamu BN guna tipu helah dan rakyat menolak. Adakah rakyat akan terima saja?? Tidakk!!
This is not a chinese tsunami, but a Malaysian tsunami!

- Apa mereka buat?? Sehari lepas mereka menang, terus main isu perkauman!! 3 hari menang, terus naik harga barang!

- Majlis diakhiri dgn nyanyian Negaraku!!


Rumusan:

Apa yang dikatakan oleh pemimpin pakatan haprak pada malam tersebut nyata sengaja menaikan mood kemarahan rakyat yang pada GR segelintir saja (yang hadir di stadium). Jika seluruh rakyat Malaysia tak sokong PM Najib, kenapa keputusan PRU13 rakyat masih memberikan mandat pada PM Najib untuk mentadbir negara?

Anwar kata tolak rasuah, kroni anak beranak serta saudara mara. Dalam pakatan haprak yang memegang jawatan semua siapa? Hantu ker atau anak luar nikah diaorang yang bukan darah daging diaorang?

Ucapan Kit Siang lebih kurang sama sengaja cetuskan isu perkauman seperti yang beliau lakukan punca terjadinya peristiwa 13 Mei 1969. Rakyat yang menerima hanyalah mereka yang hidup selepas zaman tersebut yang telah DIPERBODOHKAN oleh pakatan haprak dengan fakta sejarah yang sebenar. Anak muda kalau nak tau, tanya sendiri mak bapak korang yang terang-terang hidup pada zaman tu. Kalau kata mak bapak korang menipu itu dah kes naya!! Dia kata anak Malaysia - anak Malaysia tak akan buat kerja bodoh nak rosakkan negara sendiri. Faham tak Kit Siang??

Nurul Izzah nak sambut peristiwa 13 Mei atas sebab apa? Ini semua nak mereka semua takut dengan DAP dan cuba menutup siapa dalang sebenar insiden 13 Mei. Nurul Izzah sendiri tak lahir lagi pada masa tu, lagi nak buat kerja BODOH.

Anwar kata kalau PR kalah PRU13 ni nak leatak jawatan dan kata dah dapat tawaran jadi pensyarah di Perancis. Kotakan cakap tu dulu kalau berani. Rakyat Malaysia kena kencing lagi, itu pun masih tak nampak. Kesian...semua jadi BODOH sebab Anwar Ibrahim!!


GR kata: Bagi bukti mana 40 ribu Bangla masuk Malaysia untuk undi? Mana tempat yang black out? Orang tak boleh terima kekalahan dan menolak ketentuan yang Allah SWT telah tetapkan, apa hukumnya...korang fikirkanlah sendiri!!

Thursday, May 9, 2013

DEMO HARAM PAKATAN DI KELANA JAYA, ANWAR CAPAI MATLAMAT ATAU HANYA ANJINGKAN RAKYAT?


Himpunan haram semalam yang diadakan di Stadium Kelana Jaya jika lihat dari mata kasar, rakyat yang tidak mempunyai akal fikiran akan percaya bulat-bulat bahawa Anwar berjaya menawan hati rakyat Malaysia meski pun kalah dalam PRU13 ini.

Banyak timbul persoalan apakah Anwar ini sudah hilang kewarasannya dan betul-betul gilakan Putrajaya kerusi yang diidam-idamkan iaitu Perdana Menteri Malaysia. Jika kita fikir sejenak apa yang Anwar ingin lakukan hanya demi kepentingan peribadinya. Ianya hanyalah misi beliau ingin membalas dendam kesumat dan tak boleh terima pemecatan beliau ketika TPM disebabkan hanya setakok saja lagi jawatan PM menjadi milik beliau.

GR berasa ini adalah suatu nikmat Allah SWT berikan pada kita di Malaysia. Allah SWT Maha Berkuasa dan masih sayangkan Malaysia dan pelihara negara ini dari anasir luar yang mahu menjahanamkan negara. Dalam himpunan haram semalam, GR lihat stadium penuh dengan rakyat hanyalah mereka yang tak tahu asal usul sesuatu yang ditimbulkan oleh pakatan haprak. Tak kiralah mereka yang sertai demo haram tersebut terdiri dari pelbagai kaum, SEBENARNYA mereka bukanlah dari suara seluruh rakyat Malaysia yang membawa suara pakatan haprak seperti yang dikatakan oleh Anwar Ibrahim.

Rakyat jangan mudah terpedaya dengan suara yang dibawa oleh Anwar kononnya demo haram semalam telah mencapai matlamat. Matlamat mereka hanya untuk memprotes keputusan PRU13 kerana pakatan rakyat tidak berjaya menjadi kerajaan. Jika benar demo semalam adalah suara sepakat rakyat menyokong ingin menjatuhkan kerajaan, kenapa pemimpin pakatan haprak sendiri menerima perlantikan sebagai Menteri Besar di negeri yang masih berjaya dikekalkan oleh mereka? Guan Eng kenapa masih jadi MB? Kelantan pula ada MB baru...Selangor pula Khalid Gagap, Azmin dan PAS berebut kuasa...yang selesa jadi remote control adalah DAP.

Walaupun berlaku 'tsunami pengundi' pada PRU13 ini, GR nampak rakyat Malaysia masih sayangkan Kerajaan BN. Ini adalah disebabkan atas kerja kuat yang dilakukan oleh PM Najib dan seluruh jentera BN yang selari dengan apa yang dibawakan oleh Kerajaan. Rakyat didahulukan dan pencapaian diutamakan. Tahniah dan terima kasih kita harus ucapkan pada seluruh rakyat Malaysia kerana memberikan mandat sekali lagi pada BN untuk mentadbir negara ke arah lebih maju serta mencapai Wawasan 2020.

Demo haram semalam juga kita lihat dengan teliti, Anwar hanya MENGANJINGKAN rakyat. Isu yang sama dibuat sejak PRU yang lepas-lepas....pengundi hantu, SPR yang telus dan sebagainya. Kita ingat balik penggunaan dakwat kekal pada asalnya pakatan haprak yang mahukan cara ini dan telah dipersetujui dalam perbincangan di Dewan Rakyat. Dalam Dewan Rakyat, pemimpin pakatan tido ker?? Makan gaji buta ker??

Isu dakwat kekal tak kekal, ketika sistem pengiraan undi blackout....semuanya skrip jahat Anwar untuk menakluk Putrajaya tapi semuanya kantoi. Pihak TNB juga telah mengesahkan tiada sebarang gangguan letrik semasa proses pengiraan undi. Kalau blackout kenapa hanya tempat yang pakatan target menang jerk...kenapa tak der ditempat-tempat lain seperti di Penang atau Kelantan? Boleh jawab tak wahai Nurul Izzah. Lihat di bawah :


Pada rakyat Malaysia, kita fikirkanlah yang terbaik. Terpulang pada masing-masing untuk menilai akhirnya nanti kita tahu juga siapa dipihak yang benar dan pihak yang suka menipu sana sini. Semuanya hanya untuk kepentingan peribadi. Tsunami pengundi Cina yang berpihak pada pakatan hanyalah semata-mata mereka lihat DAP berada di atas. PAS dan PKR hanya jadi keldai Kit Siang dan Guan Eng. Mereka sudah kawal segalanya dari segi ekonomi dan sebagainya, cuma yang mereka mahukan hanyalah kuasa.

Kuasa yang akan membawa mereka untuk merombak kembali Perlembagaan Negara seperti yang mereka inginkan. Jika Perlembagaan telah diubah 100%, apa yang kita dapat? Tengok sajalah, bangsa Melayu dan agama Islam ditindas begitu saja. Islam tidak akan menjadi agama rasmi di Malaysia...jangan dah tersepak baru nak sedar, masa tu nangis tak berlagu pun tak ada gunanya.

Lihat kenyataan Anwar di bawah, kita fikirkanlah sendiri...sebab semua ada akal fikiran kan. Jadi gunakanlah sebaik-baiknya....GR kata: Setuju dengan cakap Ust Haron Din, apa yang terjadi adalah qada dan qadar. Bang Non ni jenis tak ada agama pun sebab tu semuanya tak betul, dia saja yang betul. Cakap nak pencen lepas kalah PRU, tapi tak juga. Kencing jelah!!!

GAGAL KE PUTRAJAYA SALAH SIAPA? AZMIN DAH BERTAUBAT KE?Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali dalam Twitternya malam tadi mengeluarkan kenyataan yang secara halus mempersoalkan tindak tanduk Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau meminta Penasihat PKR itu bermuhasabah serta mengakui kelemahan sendiri atas kegagalan pakatan pembangkang memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13.

"Gagal ke Putrajaya, salah siapa? Ikuti penjelasan dalam masa terdekat." antara kenyataan Azmin dalam akaun Twitter miliknya yang dilihat seperti ditujukan kepada Anwar.

Katanya lagi, laungan reformasi harus bermula dengan bisikan dalam hati sendiri dan jangan mengheret rakyat jika diri sendiri gagal.

Kenyataan Azmin itu merupakan tamparan terhadap Anwar yang pada waktu sama malam tadi sedang berucap di hadapan ribuan penyokong pakatan pembangkang di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, bagi membantah keputusan pilihan raya lalu.

Dalam tweetnya lagi, Azmin turut meminta keputusan rakyat dalam pilihan raya lalu diterima.

"Terima keputusan rakyat. Maju ke hadapan dengan dasar peduli rakyat bukan membuli rakyat demi kesejahteraan dan kemakmuran negara.

"Rakyat letih dengan asakan politik melampau. Terima hukuman. Muhasabah diri. Akui kelemahan. Maju ke hadapan. Tumpu rakyat bukan kerabat."

Adakah luahan hati Azmin Ali ini adalah ikhlas dari hatinya yang atau ianya hanya mainan politik pakatan haprak untuk menagih simpati rakyat. Jika benar, alhamdulillah....Allah SWT telah memberikan hidayah pada Azmin untuk bertaubat dan kembali ke jalan yang benar.

Adakah Azmin Ali diterima rakyat atas sebab Anwar atau luahan hatinya ini disebabkan kegilaan kuasa kerana tidak dilantik menjadi Menteri Besar Selangor yang diidam-idamkan oleh Azmin sejak dulu lagi. Dengar khabar, Azmin akan buat apa saja untuk Khalid Gagap tak dapat balik jawatan MB tu....Betul atau tidak, kita tungguuuuuu dan lihat!!


GR kata: Rakyat dah lama asyik kena wayang dengan Bang Non, bila nak sedar pun tak tau lah!!

Wednesday, May 8, 2013

HOT: DAP DAPAT KUASA, NIZAR HASUTAN PERKAUMAN TIADA TANGKAPAN! KENAPA?


Samada saudara sedar atau tidak DAP telah merancang sejak dari penubuhannya untuk menjadikan negara ini sebagai ketuanan CINA.

DAP telah mengambil alih peranan KOMUNIS yang telah digagalkan dalam usaha memerintah negara ini. DAP tidak pernah berterima kasih kepada kerajaan yang telah memakmurkan orang CINA di negeri majoriti orang Melayu.

Apa sahaja dasar untuk memakmurkan Melayu telah DITENTANG habis-habisan sejak puluhan tahun lalu. Mereka tetap menganggap MELAYU BODOH bahawa kemajuan yang dinikmati oleh orang Melayu adalah hasil dari cukai orang Cina.

Mereka mengatakan Melayu boleh dibeli/rasuah dengan hanya secawan kopi dan paling tinggi bernilai RM50 kerana mereka tahu orang Melayu mudah lembut hati dan mudah terpedaya jika ada orang yang berbuat baik terhadapnya.

Kini mereka telah menguasai Gelang Patah, Pulai, Johor Bahru dan Kulai kerana kawasan ini lubuk emas untuk orang Cina. Siapa yang membangunkan kawasan ini jika bukan atas jasa dan keringat kepimpinan Melayu Johor.

Jika matlamat DAP ini berjaya sudah pasti mereka akan membawa masuk ribuan Cina Singapura yang kelaparan tanah dan rumah ke lubuk emas ini. Akhirnya Melayu akan dihalau keluar secara rahsia ke pinggir kampung. Ini telah berlaku di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. DAP telah memaksa PAS bertanding di Nusajaya untuk memecahkan undi Melayu Gelang Patah. Melayu pengkhianat dari PAS yang hanya bernilai secawan kopi ini telah dengan bangga sanggup menggadaikan maruah bangsa.

Dalam masa yang sama dihadapan orang cina DAP bercakap dalam bahasa mereka mengatakan bahawa: "MELAYU SAMPAH KITA TELAH BERSIHKAN DI PULAU PINANG DAN SEKARANG KITA MAHU BERSIHKAN SAMPAH MELAYU DI JOHOR..."

Pada pembaca yang ada sedikit IMAN dalam dada...renung-renungkanlah. Jangan sampai kita dihina dan diludah. Sayangilah diri kita..keluarga kita..agama kita...bangsa kita dan negara kita yang dirahmati ini.

Ceramah Nizar di Kg Baru Kalumpang, Hulu Selangor pada 17/4/2010 ketika kempen PRK Hulu Selangor. Beliau membuat fitnah,malah gagal memberikan bukti dan saksi. Inilah salah satu cara pimpinan memainkan sentimen perkauman untuk memecah belah keharmonian kaum di Malaysia.
Persoalannya sekarang walaupun kes ini sudah dalam siasat Polis, kenapa sehingga hari ini tiada sebarang tangkapan dibuat terhadap Nizar? Kebal sangatkah dia walhal kita semua tahu puak PAS ini hanya menjadi anjing pada DAP. Jelas orang Melayu yang diperbodohkan oleh Cina DAP masih lagi mahu disimpan dan dibiarkan bebas?

Pihak Polis perlu tegas, jangan biar diaorang ni naik lemak. Jangan sampai rakyat tak boleh tahan sabar dan jadi  perkara yang tidak diingini baru terkial-kial nak bertindak. GR yakin PDRM adalah pasukan keselamatan yang terbaik dan haruslah berlaku adil. Jangan tangkap orang yang meluahkan melalui Twitter saja ditangkap dan sorang lagi penulis blog pencacai PR tapi pemimpin pakatan yang jelas cakap provokasi melampau takut nak ambil tindakan ker???


GR kata: Tangkap mereka yang jelas mulakan provokasi, fitnah menipu. Jangan bagi muka sangat pada Cina DAP. Ingat 13 Mei siapa yang mulakan pergaduhan??

HOT: AZHAR TAK TAKUT KENA BALUN!

Nama Azhar Sulaiman secara tiba-tiba memuncak kembali dan menjadi bahan 'cakap-cakap' kawan dan lawan. Selain gaya manja 'gwominya', Azhar turut dikecam, dikritik, dikutuk dan ada juga dipuji, gara-gara terlalu berani dan lantang bersuara mengkritik pihak Pakatan Rakyat (PR).

Kecoh memang kecoh, sehinggakan pelakon yang sudah lama menyepi tanpa sebarang kontroversi itu terpaksa membuat laporan polis.

Apa yang merisaukan, mesej berbaur kecaman itu bukan sahaja melibatkan dirinya, tetapi juga keluarganya. Ikuti temubual Azhar dengan wartawan Hits.

Hits: Ada yang kata, Azhar boleh kritik macam-macam, tetapi bila dikritik, sampai kena buat laporan polis. Boleh jelaskan?

Ia sudah melibatkan keluarga dan arwah ibu bapa saya. Saya menulis dan kritik, saya mengaku. Tetapi tidak dengan nada ugutan, saya cuma kritik ikut saluran yang betul. Bila kena ugut, saya fikir jauh. Laporan polis sebagai langkah perlindungan untuk diri sendiri dan keluarga. Kita tidak tahu apa akan jadi, jadi langkah awal perlu dibuat.

Sejak bila mereka mula menghentam Azhar?

Cybertrooper ini mula menghantar mesej berbaur ancaman dan ugutan ini sejak saya ulas isu-isu yang agak panas dan pedas melibatkan perihal salah laku pemimpin PR. Mereka kata saya ini terlampau banyak baca surat khabar Utusan (Utusan Malaysia) dan blog-blog yang menyokong parti BN. Hakikatnya, kalau hendak diikutkan, saya lebih banyak membaca bahan bacaan daripada pihak pembangkang. Dari situ saya lakukan analisis terhadap posting-posting yang dilakukan oleh pihak sebelah sana.Mereka memang banyak buat perkara yang lebih ke arah menghentam dan tuduhan tidak berasas. Tetapi bila pihak mereka yang buat salah, tidak pula dihentam. Minda mereka sudah diasuh berfikir ke arah itu dan kasar. Kenapa perlu cakap kasar-kasar dan guna kata-kata kesat?

Apa tindakan susulan selepas laporan polis yang dibuat?

Saya tidak berniat untuk ambil apa-apa tindakan susulan. Ia perkara biasa. Bagi saya, mereka ini budak-budak, bekerja secara berkumpulan, duduk di dalam satu bilik. Dan kerja mereka hanya menghentam apa-apa sahaja tindakan yang dilakukan pihak Barisan Nasional.

Terbaru, akaun Facebook anda juga di godam, kenapa agaknya?

Itulah, saya pun pelik sebab mereka ini bercakap tentang hak kebebasan bersuara, tetapi menghalang saya untuk suarakan pendapat. Mereka gunakan teknologi, godam akaun saya. Nampak sangat mereka tidak suka berhujah dan berfikir. Bila saya utarakan soalan, tidak pula mereka memberi jawapan. Kerana mereka lebih suka menghentam dan tewas kepada soalan-soalan yang buat mereka berfikir tentang kebenaran.

Azhar adalah penyokong tegar Barisan Nasional dan sangat berani mempertahankan pendapat anda, sesuatu yang jarang dilakukan, kecuali artis pembangkang. Apa yang membuatkan anda seberani itu?

Saya menyokong BN bukan kerana saya mengenali sesiapa dalamnya. Sebaliknya saya menyokong BN setelah melihat apa yang berlaku di persekitaran kita. Sebenarnya, kita tidak boleh menagih kasih saya pada BN. Sebaliknya kasih sayang itu sepatutnya datang daripada apa yang telah mereka berikan. Jika kita menagih kasih sayang, itu yang membuat kita sentiasa meminta.

Puak-puak itu kelihatan sangat 'gerun' dengan Azhar... betul tak?

Saya rasa ya, betul. Lagipun sekarang ini zaman teknologi, bila mencapai zaman ini, ramai yang menggunakan teknologi untuk membentuk persepsi. Teknologi jadi alat untuk mengawal permainan politik. Saya pasti ada antara mereka dibayar untuk melakukan sesuatu seperti menghentam pihak lain di laman sosial.

Sebagai penggiat seni, bagaimana Azhar melihat video seks yang dikaitkan dengan beberapa pemimpin akhir-akhir ini?

Mereka taksub sehingga percaya pemimpin mereka tidak buat salah dan silap. Penyokong mereka nampak begitu arif memberitahu ia adalah sebuah video yang telah diedit. Saya ni lama dalam industri seni, saya tengok dan yakin ia bukanlah video yang diedit. Ada pengarah filem yang sokong pakatan pembangkang, arif dalam videografi pun berkata yang ia adalah sebuah video yang tulen dan bukannya diedit.Apa lagi?

Isu Azhar kata sanggup 'dipanah petir', apa sebenarnya yang mendorong kata-kata itu dilepaskan?

Saya sebenarnya cukup pantang bila mereka sentuh pasal UMNO dan Barisan Nasional. Saya tahu parti ini telah buat banyak kerja untuk Malaysia. Jadi, menuduh yang bukan-bukan dan mencaci itu yang paling saya pantang sekali.

Soalnya, kenapa sehingga mengeluarkan ayat sanggup dipanah petir?"

Saya kata saya sanggup dipanah petir dan sanggup mati demi mempertahankan kebenaran. Kenapa saya kata begitu ya? Kerana saya tidak punya harta untuk digadaikan. Saya bukan orang yang kaya raya, saya tidak punya duit yang banyak. Apa yang saya boleh gadaikan ialah nyawa saya. Sebab itu saya sanggup berkata demikian. Saya harap orang akan faham apa maksud sebenar saya ini.

GR kata: Steady Bro...berani kerana benar, takut kerana salah!

Tuesday, May 7, 2013

LUAHAN ARTIS KESUDAHAN #PRU13, SOKONG BN ATAU PAKATAN?

PETALING JAYA: Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang berlangsung pada Ahad lalu menyaksikan Barisan Nasional (BN) berjaya mengekalkan pemerintahan.

Sokongan para artis yang sanggup turun padang membantu kerajaan berkempen membuatkan mereka turut gembira dan bersyukur atas kemenangan itu.

mStar Online mendapatkan komen beberapa golongan artis dan kebanyakan mereka mengharapkan kerajaan dapat membalas sokongan mereka dengan memberi perhatian serius terhadap industri seni tempatan.

Komposer terkenal Helen Yap menyifatkan kemenangan BN menunjukkan rakyat masih lagi menyokong kerajaan walaupun terlalu banyak informasi terutamanya di laman sosial memburukkan kerajaan BN.

Justeru itu, dia berharap pihak kerajaan dapat membuktikan ketelusan dalam setiap perkara yang dilakukan bagi meyakinkan pihak lain (pembangkang) mengenai pentadbiran BN.

"Saya rasa semua orang mahu melihat ketelusan kerajaan dalam mentadbir negara.

"Dalam pada itu, saya harap kerajaan dapat membantu mengukuhkan industri seni kita," katanya.
Noh Salleh

Vokalis kumpulan Hujan, Noh Salleh pula berharap pihak kerajaan dapat memberi ruang buat karyawan khususnya penggiat muzik mengadakan persembahan di mana-mana sahaja di negara ini tanpa sekatan.

"Ada beberapa tempat yang penggiat muzik tidak dibenarkan membuat persembahan nyanyian.

"Kalau boleh kami mahu diberi ruang mencari rezeki di mana-mana sahaja tanpa perlu disekat.

"Harap-harap kami mendapat sokongan sepenuhnya daripada pihak kerajaan seperti mana kami menyokong mereka," tuturnya.
Ad Samad

Sementara itu, penulis lirik Ad Samad pula gembira apabila mendapat tahu Datuk Ismail Sabri memenangi kerusi parlimen Bera, Pahang dan berharap bapa kepada penyanyi Dafi itu dapat terus berkhidmat kepada rakyat.

"Ismail Sabri seorang yang berjiwa rakyat dan sentiasa turun padang mendengar luahan masalah rakyat dan beliau sememangnya layak. Saya gembira atas kejayaannya itu.

"Dalam masa sama, apabila perlantikan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan yang baru, saya harap individu itu dapat membantu golongan seni," katanya.
Jojo Struys

Pengacara jelita, Jojo Struys yang kini giat mempromosikan album berbentuk meditasi berjudul, Letting Go With Jojo Struys Vol 2 berharap kerajaan yang dipilih sekarang dapat memastikan keamanan negara tanpa sebarang isu perkauman.

"Berdasarkan pelbagai luahan di Internet, saya rasa rakyat inginkan perubahan dan ramai yang kecewa di luar sana.

"Apa-apa pun, yang penting kita lihat masa depan dan saya mengharapkan Malaysia selamat dan masyarakat di negara ini aman dan makmur tanpa perbalahan," katanya.
Shashi Tharan

Pelakon filem Estet, Shashi Tharan pula berharap kerajaan dapat membuat pemantauan mengenai kemasukan lambakan filem luar ke dalam negara sehingga menjejaskan industri perfileman tempatan.

Katanya, menerusi Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) pihak tersebut dapat memantau pawagam yang lebih mengutamakan filem-filem asing.

"Saya harap KPKK dapat membuat sekatan filem luar dalam beberapa jangka masa sehinggalah ekonomi industri filem tempatan kembali lancar.

"Kerana pihak pawagam yang lebih mementingkan filem-filem luar, produk tempatan langsung tidak dipandang masyarakat.

"Apabila penyekatan berlaku, saya percaya industri perfileman kita dapat kembali hidup. Ia sekali gus membantu pendapatan penggiat-penggiat seni lain," tegasnya.

Tambah Shashi, dia juga mahu pihak kerajaan menetapkan piawaian pendapatan para pelakon dengan kadar yang berpatutan, agar tidak ada individu atau pihak produksi mengambil kesempatan meletakkan harga yang rendah kepada pelakon-pelakon berbakat.

GR kata: Terimalah ketentuan Allah SWT...tak payah meroyan itu betul itu tak.

Sunday, May 5, 2013

UPDATE #PRU13: Anwar Main Bangsat, Sengaja Cetus Bibit Huru Hara!

Lihat saja print screen Anwar, belum lagi keputusan rasmi dikeluarkan oleh SPR, beliau sudah mengatakan Pakatan Haprak sudah menang majoriti di Malaysia.

Kononnya pakatan dah menang dan menjadi Kerajaan Malaysia yang baru. Jika berita rasmi yang dikeluarkan oleh SPR nanti sebaliknya sudah tentu ramai yang terpedaya mengamuk sakan.

Pada rakyat Malaysia jangan terpedaya dengan apa yang dikeluarkan oleh si Penipu ni. Sama-sama kita nantikan keputusan rasmi yang dikeluarkan oleh SPR.


GR kata: Anwar tak der jalan lain, sengaja cetuskan huru hara...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

#PRU13: 2 JAM SAJA LAGI...JAGA-JAGA DENGAN TAKTIK AKHIR PEMBANGKANG! RAKYAT TERUSKAN MENGUNDI!!

Cacai Pakatan bawa Bangla, dia jugak yang tangkap Bangla. Macam mana tu?

Sana-sini media trooper Pakatan terutama PKR memomokkan kononnya BN memberikan IC palsu untuk mengundi hari ini. Pihak kami berjaya mengesan modus operandi PKR di Kota Kemuning Shah Alam dan Pantai Dalam sebentar tadi.

Rupa-rupanya Anwar telah mengarahkan jentera PKR supaya mencari seramai mungkin orang-orang Bangla, Mynmar dan Indonesia yang baru sampai di Malaysia. Ibu Pejabat PKR di Petaling Jaya telah mencetak beribu-ribu Kad Pengenalan Palsu dan menyerahkan kepada mereka dan wang sejumlah RM500 seorang.

Mereka yang diupah PKR akan pergi ke Pusat-Pusat Daerah Mengundi hari ini, berbaris dan kemudian orang-orang PKR tadi pura-pura menangkap mereka kononnya mereka berjaya menangkap pengundi hantu. Padahal mereka yang sediakan pelakon-pelakon pengundi hantu itu. Rakyat Malaysia ditipu dan tertipu!


Jika difikir secara logik akal kita:

Puak pembangkang ini ingat Rakyat Malaysia bodohkah nak percaya modus operandi mereka. Bangla-bangla ini yang baru sampai 2-3 hari atau 2-3 minggu lalu, bagaimana mereka hendak mengundi jika nama tiada dalam pendaftaran? Propaganda Anwar dan Pakatan ini betul-betul Third Class punya propaganda!

Mereka semua desperate dan tak dapat menerima hakikat bakal kalah besar, maka Anwar mengarahkan cipta propaganda murahan ini.

SPR kena alert di PDM kerana PKR sedang menghantar Bangla, Mynmar dan Indon dengan memberikan IC Palsu dan wang RM500. Mereka akan salahkan SPR!

Pakatan kantoi menipu rakyat, jangan bagi peluang kat depa nie!!


GR kata: DIA UPAH BANGLA, DIA KASI IC PALSU, DIA BAWA KE PDM, KEMUDIAN DEPAN ORANG RAMAI DIA PURA-PURA TANGKAP DAN KEMUDIAN MENUDUH BN. Bodohkan??
 

UPDATE #GE13: Peratus Rakyat Keluar Mengundi SOKONG BN!!

PENANG

1. Kepala Batas
- Peratusan keluar mengundi 38 %
- 53 peratus sokongan kepada BN
2. Tasek Gelugor
- Peratusan keluar mengundi 32 %
- 51 peratus sokongan kepada BN

3. Permatang Pauh
- 23 % keluar mengundi
- 51.8 % sokongan kepada BN

4.Kedah
1. Alor Setar
- 14 % keluar mengundi
- 58 % kepada BN

2. Pendang
- 27 % keluar mengundi
- 53 % sokongan kepada BN

3. Jerai
- 31 % keluar mengundi
- 53 % sokongan kepada BN

4. Sg Petani
- 23 % keluar mengundi
- 55 % kepada BN

5. Baling
- 26 % keluar mengundi
- 53 % BN

Perlis
1. Arau
- 40 % keluar mengundi
- 56 % sokongan kepada BN

Kelantan
1. Pasir Mas
- 15 % keluar mengundi
- 57 % BN

2. Bachok
- 19 % keluar mengundi
- 54 % sokongan kepada BN

Terengganu
1. Kuala Terengganu
- 21 % keluar mengundi
- 55 % BN

2. Marang
- 23 % keluar mengundi
- 52 % menyokong BN

Perak
1. Parit Buntar
- 18 % keluar mengundi
- 53 % menyokong BN

2. Bagan serai
- 9 % keluar mengundi
- 56 % menyokong BN

3. Bukit Gantang
- 25 % keluar mengundi
- 54 % sokongan kepada BN

4. Taiping
- 36 % keluar mengundi
- 51 % BN

5. Beruas
- 22 % keluar mengundi
- 51.5 % BN

6. Kuala Kangsar
- 32 % keluar mengundi
- 56 % BN

Selangor
1. Kuala selangor
- 18 % keluar mengundi
- 57 % BN

2. Gombak
- 15 % keluar mengundi
- 57 % BN

3. Pandan
- 11 % keluar mengundi
- 60 % sokongan kepada BN

4. Shah Alam
- 19 % keluar mengundi
- 60 % BN

Wilayah Persekutuan
1. Batu
- 25 % keluar mengundi
- 53 % BN

2. Wangsa Maju
- 38 % keluar mengundi
- 52 % BN

3. Titiwangsa
- 22 % keluar mengundi
- 54 % BN

4. Lembah Pantai
- 22 % keluar mengundi
- 57 % sokongan kpd BN

5. Putrajaya
- 15 % keluar mengundi
- 70 % sokongan kepada BN

Negeri Sembilan
1. Seremban
- 27 % keluar mengundi
- 52 % BN

2. Teluk Kemang
- 30 % keluar mengundi
- 52 % BN

Johor
1. Segamat
- 16 % keluar mengundi
- 57 % BN

2. Johor Bharu
- 21 % keluar mengundi
- 57 % BN

3. Gelang Patah
- 22 % keluar mengundi
- 55 % BN


GR kata: Keluarlah mengundi..tunaikan tanggjawab kita pada negara. BN sentiasa dihati rakyat!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

#PRU13: Suasana dan Ragam Pengundi di Seputeh! Said Bye-Bye To Teresa Kok!!

Alhamdulillah ramai rakyat Malaysia hari ini keluar membuang undi. Rata-rata GR lihat kali ini golongan muda ramai keluar mengundi.

Keadaan di Pusat Mengundi SK Seri Saujana berjalan dengan lancar dan tiada sebarang provokasi dilakukan oleh kedua-dua parti yang bertanding.

GR sempat berbual dengan pengundi semasa menunggu giliran, ramai dikalangan mereka gemar dengan calon BN Seputeh Nicole Wong kerana cara perkhidmatan yang diberikan sangat berkesan dan dekat dihati rakyat.

Agak terkejut juga GR kerana pengundi-pengundi ini buka mata dan akan berikan undian pada Nicole Wong...paling best ada sorang pakcik tua berbangsa Cina ni "Ini orang tak PEMALAS macam Teresa Kok..." Amacam Teresa Kok...lu pikirlah sendiri yer.


GR kata: Undi GR untuk BN di Seputeh

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HOT: HUSAM HANTAR SAMSENG PARANG SAMURAI UNTUK 'TAWAN' PUTRAJAYA! #PRU13


Kempen PRU13 sudah hampir ke penghujungnya. Esok adalah penentu segalanya, rakyat diberikan mandat sepenuhnya untuk menentukan mengekalkan Kerajaan sedia ada atau sebaliknya.

Dalam keadaan kelam kabut, penulis sempat mengambil beberapa gambar menunjukkan penyokong PAS ini membawa sebilah parang dalam misi mereka membuat kacau bilau dengan penyokong BN Putrajaya.  Dalam gambar ini jelas menunjukkan penyokong PKR turut terlibat.

Yang menghairankan ialah kenapa pula penyokong PKR ini berada di Putrajaya?  Sedangkan hanya PAS yang bertanding di Putrajaya. Lihat gambar di bawah :


Pada rakyat Putrajaya, inikah contoh pemimpin yang korang nak berikan mandat? Negeri Kelantan pun tadbir lintang pukang ini kan pula Putrajaya. Jangan jadi bodoh....gunakan akal, lihat dengan mata dan bukan dengan lensa.

Gambar lelaki yang diupah Husam untuk tawan Putrajaya bawa parang...lihat DI SINI


GR kata: Parang tu cam pengecut...Husam bawak la mesin gun ka. Baru betui...

Artikel pelbagai