Saturday, February 15, 2014

ISU TAMPAR: TERESA KOK YANG KENA ORANG LAIN YANG MELANTUN LEBIH-LEBIH? @teresakok @Zahid_Hamidi


Apa masalahnya kalau Teresa Kok nie nak kena PENAMPOR? Sendiri buat masalah sendirilah yang tanggung akibatnya, betul tak? Kenapa Teresa Kok perlu menghina bangsa lain walhal kita semua tahu di Malaysia rakyatnya berbilang kaum hidup dengan penuh harmoni.

Sebenarnya puak pakatan haprak yang mengelabah dan takut akan kebangkitan bangsa Melayu. Alhamdulillah ramai yang dah sedar dan mula bersemangat untuk mempertahankan agama, bangsa dan negara mereka sendiri.

Apa yang kita faham dengan makna UGUTAN? Ugutan dan peras ugut bukankah dalam maksud yang sama? Jika kita sekeluarga diancam oleh seseorang atau kumpulan yang boleh menyebabkan nyawa kita dalam bahaya, itu ugutan atau tidak?

Ada ke orang hantar pesanan ugutan, "Ko siap dan jaga-jaga, aku jumpa ko...penampar la jawabnya"..."Jangan sampai aku 'jentik' hang ok!!"....Ini dinamakan ugutan ker?

Biasalah setiap statement yang diberikan oleh menteri mesti ada pihak yang akan spin 360 darjah. Ini kerana mereka inilah yang paling 'bijak' memberikan hujahan, tak gitu kawan-kawan? GR lampirkan kenyataan Menteri KDN Zahid Hamidi, apa sebenarnya yang beliau katakan.

Kenyataan asal YB Menteri Dalam Negeri Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi:

"Tawaran melempang bukanlah satu ancaman, ia bukan seperti ugutan bunuh. Kita serahkan kepada pihak Polis untuk mengambil tindakan berdasarkan undang-undang".GR merasakan bukan ancaman bukanlah bermaksud bukan kesilapan. Kemungkinan besar ia adalah kesalahan tetapi ia tidak mengancam.

Berdasarkan lunas undang-undang masyarakat perlu faham ugutan bunuh disabitkan apabila ada niat attention utk membunuh "mens-rea" dan bukti membunuh "actus reus" manakala tawaran melempang hanya "publisiti stunt".

Ada juga sesetengah pihak  putar belit fakta demi menyembunyikan kebenaran. Malah ada yang mengatakan DS Zahid Hamidi pandai-pandai bagi statement bila ditanya wartawan. Tapi bukankah Zahid beritahu isu video Teresa Kok ini pihak Polis telah pun menyiasat.


Pada yang kata Menteri KDN sekarang 'tin kosong' baik cermin-cerminlah dulu yer. Lihat beberapa kejayaan besar agensi-agensi di bawah KDN sekarang berjaya menjalankan pelbagai operasi banteras jenayah dan sebagainya. Kalau kata mantan menteri sebelum ini lebih baik, kenapa tak buat masa pegang KDN dulu??

Senang citer GR pun nak promote sikit, pada yang berhajat nak jumpa Zahid. Elok datanglah ke KDN pada setiap hari Khamis. Sebab hari Khamis adalah Hari Bertemu Pelanggan...senang citer berjumpa rakyat. Rakyat boleh datang meluahkan masalah yang dihadapi untuk mendapatkan bantuan dan juga penyelesaian.

Tahniah pada DS Zahid Hamidi kerana menjadikan kementerian yang pertama buat pertemuan seperti ini. Rakyat tidak akan rasa kekok sebab pemikiran sesetengah masyarakat mereka takut mungkin nak jumpa Menteri kena protokol. Hakikatnya tidak, yang penting buatlah temujanji lebih awal dan jangan berebut.

Ada ke menteri lain buat kerja macam Zahid nie?? Ini untuk KDN saja yer dan juga agensi-agensi di bawahnya.


GR kata: Elok Zahid kata tampar bukan ugutan berani gak tu, dari menteri KDN yang lepas kecut perut nak buat keputusan aper cer?? Menteri lembik ker tuuueee??

Thursday, February 13, 2014

KIT SIANG LAMBUNG TUNKU ABD RAHMAN? AKHIRNYA TERJAWAB KERANA SALAH SENDIRI


Lim Kit Siang tidak pernah menunjukkan rasa hormat atau penghargaan terhadap mana-mana pemimpin UMNO.  Bagi Kit Siang, semua pemimpin UMNO adalah rasis, bodoh, ekstrem,korup, tidak layak, tidak berkesan, tidak cekap atau tidak berguna langsung.

Bagaimanapun, Kit Siang nampaknya mempunyai pandangan berbeza terhadap Tunku Abdul Rahman, Perdana Menteri yang pertama dan juga Bapa Kemerdekaan.  Percaya atau tidak, Kit Siang telah memberi ucapan dalam sebuah forum khas untukmengenang legasi Tunku pada 9 January lalu.

Forum bertajuk 'Legasi Tunku Abd. Rahman' diadakan di New Era College di Kajang di mana Ambiga merupakan antarapenceramah jemputan.  Di dalam ucapannya, Kit Siang memujiTunku sebagai seorang pemimpin yang tidak memberi ruangkepada pelampau dan pengkhianat serta mempromosikeamanan, kasih sayang, harmoni dan kemakmuran.

Soalnya, kenapa Tunku berbeza dari pemimpin UMNO lain dimata Kit Siang?  Kenapa Tunku berhak menerima penghormatan dari Kit Siang yang mana pemimpin UMNO lain tidak layak?

Jangan terkeliru di sini.  Kit Siang bukannya menghormati Tunku.  Beliau hanya merindui waktu pemerintahanTunku.  Sewaktu pemerintahan Tunkulah, Kit Siang berjaya menunjukkan kuasa bangsa Cina kepada rakyat Malaysia. Tunku tidak memberi ruang kepada pelampau dan pengkhianat tetapi sikap lurus dan tidak mengambil tahunya telah memberi bukan sahaja ruang, tetapi hampir seluruh negara kepada para pelampau dan pengkhianat seperti Kit Siang.

Maka, tidak hairanlah Kit Siang begitu 'menghormati' kepimpinan Tunku kerana kepimpinan Tunkulah yangmembawa kita kepada tragedi 13 Mei.

Tragedi 13 Mei telah memaksa Tunku meletak jawatan dan negara telah dipulihkan kembali oleh Tun Abdul Razak.  Olehitu jika Kit Siang benar-benar ikhlas dalam menyesali 13 Mei, maka beliau seharusnya menyanjung Tun Abd. Razak, bukan Tunku.

Nampaknya, satu-satunya penyesalan Kit Siang mengenai 13 Mei ialah kegagalan kaum Cina untuk mengambil-alih negara.  Malah, Kit Siang sendiri ditangkap kerana menghasut dan mencetuskan ketegangan kaum.

Sejarah meletakkan Kit Siang sebagai 'jurutera-ketegangan-kaum'.  Beliau tahu bagaimana untuk mencetuskannya,menjananya dan kemudian meletupkannya.  Jika kita melihat dengan lebih dekat, membaca blognya, mengikuti kenyataannyadan memerhati pergerakannya, kita boleh merasakan yang beliausedang mengulangi apa yang telah dilakukannya sebelumtragedy 13 Mei.

Cuma kali ini, beliau telah belajar dari kesilapan dan bersediauntuk tidak dipersalahkan. Justeru, sebagai langkah awal, beliau memberi gambaran kononnya UMNO dan orang-orang Melayu yang ingin sangat mengulangi 13 Mei, sementara beliau danpartinya terus membuat provokasi, mencabar malah menyeru kearah 'peperangan', menggunakan berbagai penyamaran sepertiKristian, NGO dan juga orang perseorangan.

Pemimpin yang tidak bertanggungjawab ini kini seolah-olah menunggu masa bila orang-orang Melayu akan mengamuk.  Beliau tidak peduli jika orang-orangnya sendiri (kaum Cina) menjadi sasaran kerana ia akan dianggap sebagai 'kemusnahan sampingan' dalam sebuah perang yang lebih besariaitu merampas negara ini dari orang-orang Melayu.

Matlamat utama Kit Siang ialah untuk melihat negara ini diperintah oleh Cina.  Beliau tidak peduli betapa besar kemusnahan yang berlaku dalam proses situ.  Atas dasar inilah maka beliau merindui kepimpinan yang lemah dan tidak ambil tahu di mana beliau boleh merancang dan menyusun strategitanpa disyaki.

Tahukah anda bahawa selepas 13 Mei, pihak berkuasa menjumpai beberapa tempat rahsia yang digunakan oleh orang-orang Cina untuk menyimpan bekalan makanan?  Ini sudah cukup untuk membuktikan bahawa mereka telah merancang danbersedia ke arah pertumpahan darah itu dengan lebih awal.

Justeru, apakah jaminan yang mereka tidak merancang atau puntelah bersedia untuk itu sekarang?
Harapan kita agar mereka kebanyakannya adalah lebih rasional dari Kit Siang serta mampu berfikir untuk tidak memperjudikan kehidupan yang mewah dan selesa semata-mata untuk memberi kuasa kepada Dinasti Lim.  Orang-orang Cina sendiri pastinyatahu bahawa Kit Siang adalah seorang diktator.

Seorang manusia yang tidak merasa bersalah atau kesal atas tragedi yang melanda negara dan bangsanya pastinya bukan seorang pemimpin yang baik hati dan adil. 

Apakah anda sanggup menggantikan kepemimpinan demokratik dengan seorang diktator yang kejam semata-mata atas nama kuasa perkauman?


GR kata: DAP wayang tinggi production...sendiri fikirlah yer!!

Wednesday, February 12, 2014

GAMBAR HOT GILER ANAK PEREMPUAN ANWAR YANG TAK PERNAH DILIHAT ORANG!


Jarang sekali kita disajikan dengan gambar anak Bang Non yang sorang ni dalam keadaan bersolek kan? Sekali tengok memang mengancam habiskan? Tapi apakan daya bini orangkan? Or 'awek orang' kan?

Agaknya kalaulah dia cerai aritu, confirm ramai lelaki yang beraturkan? Tak percaya tengok nie...

|
|
|
|
|
|
|
|
|


Amacam mengancam tak? He he he...jangankan kata lebai PAS tak boleh tidur malam. Lebai-lebai UMNO pun boleh tahan jugakkan.

Pada Bang Non...jagalah anak tu baik-baik yer walaupun diri anda tak berapa nak baik sangat.


GR kata: Jangan mare haaaa...

BERANI KER SPRM NAK DAKWA PEMIMPIN DAP DAN PEMBANGKANG? @SPRMMalaysia @teresakok @NajibRazak @PDRMsia


Baru-baru ini, Teresa Kok diangkat lagi menjadi ‘hero’ DAP hanya kerana berjaya menjadikan Tahun Baru Cina sebagai platform untuk mengejek kepimpinan negara. Video Tahun Baru Cina Teresa membuatkan rakyat lupa tentang hakikat bahawa kedudukan CEC DAP masih belum sah dan bahawa kepimpinan DAP telah memanipulasi ahli-ahli dan perwakilan mereka sendiri.

Munculnya video CNY ini juga, kita harus lihat bagaimana jahatnya puak pakatan haprak untuk menutup isu PRK Dun Kajang. PRK Kajang yang bakal diadakan pada bulan Mac nanti menunjukkan Anwar gilakan kuasa dan tidak menepati janji sehingga sanggup ketepikan pilihan yang telah dibuat oleh rakyat pada PRU13 lepas.

Sekarang nie kepemimpinan tertinggi DAP sibuk membela Teresa dan gembira apabila isu mengejek pemimpin berjaya menutup isu CEC. Hujah pembelaan DAP ialah video Teresa tidak rasis dan ungkapan ‘Malay-sie’ telah disalah-terjemahkan dan tidak bermaksud untuk menghina Melayu.

Jika DAP ingin bermain dengan hujah ini, maka kita juga boleh berhujah bahawa memandangkan Perdana Menteri adalah Melayu, maka ejekan Teresa Kok tetap dianggap sebagai penghinaan terhadap semua orang-orang Melayu.

Dengan itu, isu ini pun akan berterusan tanpa ada penyelesaian. Manakala, sejumlah kecil wang yang ditawarkan untuk menampar Teresa Kok hanya akan menjadikan beliau sebagai hero yang lebih besar bagi Chauvinis DAP dan tidak akan menyelesaikan ‘pertengkaran’ ini.

Baru-baru ini blog DAP Insider mendedahkan tentang siapa itu Teresa Kok. Di sebalik kontroversi video Tahun Baru Cina yang mempersoalkan integriti kepimpinan Kerajaan yang memerintah, Teresa Kok sebenarnya menyembunyikan sampah yang lebih busuk lagi di dalam beg tangannya sendiri.

Menurut blog tersebut, Teresa mempunyai proksi perniagaan dan melakukan korupsi yang besar di Selangor. Projek yang berkenaan adalah berjumlah RM1 billion di dua bidang tanah milik Yayasan Selangor di Dengkil PT39693 yang disewakan pada kadar RM25,000 sebulan kepada sekolah agama swasta, dan di Kuala Kubu Bahru PT521 yang disewakan kepada PLKN dengan kelengkapan 2 kem, pada kadar RM700,000. Kedua-duanya dianggarkan seluas 40 – 50 ekar.


Pada 14 Disember 2011 Yayasan Selangor secara tiba-tiba menerima surat dari Goldsino Investment Development Limited dari Zhuhai China untuk membina Solar Photovaltaic Power Plant di atas kedua-dua tanah tersebut. Dari surat itu yang turut dilampirkan oleh DAPInsider, jelas dinyatakan bahawa syarikat itu telah terlebih dahulu berbincang dengan Teresa Kok mengenai projek tersebut.

Pada 19 Disember 2011, Yayasan Selangor mengeluarkan memo untuk melakukan ‘company search’ ke atas syarikat Goldsino.

Pada 22 Disember 2011, Yayasan Selangor mengeluarkan ‘Letter of Intent’ (LOI) kepada Goldsino.

Pada 27 Disember 2011 Memorandum Persefahaman (MOU) mengenai urusan dengan TNB ditandatangani oleh pihak Yayasan dan Goldsino.

Apa yang berlaku membuktikan ada sesuatu yang tidak kita dalam projek ini. Antara yang paling jelas ialah ia diberikan secara ‘runding terus’ iaitu tanpa tender terbuka.

Bayangkan dengan jumlah projek yang menjangkau RM1 billion, keputusan untuk menandatangani MOU hanya dibuat selepas beberapa hari menerima LOI. Malah, difahamkan ketika upacara menandatangani MOU tersebut, hanya seorang dari pihak Goldsino yang hadir.

Lazimnya, bagi sesebuah projek sebesar ini, apatah lagi yang melibatkan pelaburan dari negara luar, proses perundingan sahaja memakan masa bertahun-tahun. Ia juga seringkali melibatkan berbagai pihak termasuk dari kerajaan kedua negara, selain dari pakar-pakar yang berkaitan dengan projek terbabit.

Begitu juga dengan bukti yang telah diberikan oleh 'orang kanan' Teresa Kok. Mereka sedar dan sudah kembali ke pangkal jalan dan berani mendedahkan penyelewengan yang telah dibuat oleh Boss lama mereka...seperti video di bawah :Persoalannya di sini, adakah SPRM berani untuk membuka kertas dakwaan ke atas mereka ini? Adakah SPRM berani untuk menangkap mereka seperti kerja-kerja mereka sebelum ini? Adakah SPRM benar-benar menyahut saranan PM Najib yang mahu membanteras budaya rasuah??


Apa yang kita lihat kes-kes rasuah hanya tertumpu pada kakitangan awam dan juga pemimpin Kerajaan BN. Adakah benar lontaran dari puak pakatan mengatakan pemimpin kerajaan ini memang 'kaki rasuah'?

Agak musykil juga pemimpin dari pakatan haprak yang hidup mewah. Ada yang kata beli bas pakai duit sendiri, malah ada juga yang boleh pakai kereta mewah. Berapa gaji dan elaun mereka hingga mampu untuk pakai kereta seperti ini??
GR kata: Pikullah amanah yang diberi dengan penuh tanggungjawab...jangan asyik nak 'sedap' jer yer!!

Sunday, February 9, 2014

WAHAI TERESA KOK, JANGAN INGAT MELAYU NIE SAMA BODOH MACAM CINABENG DAP! @teresakok @Zahid_Hamidi


Betullah dalam peribahasa berkata 'Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya'. Kata-kata ini semua untuk Teresa Kok ahli parlimen Seputeh yang pemalas. Nak tunjuk hebat gamaknya nampak kena batang hidung sendiri.

Padan muka ko....amik ubat!! Ini lah manusia yang tak sedar diri...kalau kaumnya 'dicuit' sikit macam-macam lah kata pentadbiran kerajaan sekarang rasis la, tak berhati perut la, kejam la dan macam-macam lagi. Kiranya yang baik semuanya puak Cinabeng DAP, yang buruk semuanya bangsa Melayu.

Kenapa Teresa Kok buat laporan Polis kalau rasa dirinya kebal? Bukankah dalam video CNY beliau menghina bangsa Melayu walaupun dia kata hina PM Najib dan isteri. Nak tanya PM kita bangsa Melayu ke Cina yer??

GR ingin berkongsikan fakta-fakta yang Teresa Kok ni buat dan sengaja untuk 'menghina' bangsa Melayu dan umat Islam. Atas sebab inilah bila pemimpin Cinabeng dah naik tocang...dia ingat orang Melayu dah berani untuk bangkit pertahankan bangsa dan agamanya sendiri??

  1. Pada 31 Mac, 1964 merupakan seorang ahli politik Malaysia berketurunan Cina Hakka dari Parti Tindakan Demokratik (DAP). Teresa berketurunan Hakka Huizhou, Wilayah Guangdong di China.
  2. Beliau memperolehi ijazah petamanya daripada Universiti Sains Malaysia (USM) dengan melanjutkan pelajaran di Pusat Pengajian Komunikasi, dan ijazah kedua daripada Universiti Malaya dalam Sains Politik dan juga Sarjana Falsafah. Tesisnya adalah mengenai UMNO, bertajuk "Factionalism in Umno During Dr Mahathir's Era (1981 - 2001)"
  3. Beliau merupakan calon yang memenangi dengan majoriti undi terbesar dalam Pilihanraya Umum Malaysia ke-12 pada 8 Mac 2008. Berikutan kemenangan pada pilihan raya umum 2008, beliau merupakan Exco Kerajaan Negeri Selangor setelah menjadi ADUN Kinrara dan Ahli Parlimen Seputeh.
  4. Pada 12 September 2008, beliau telah ditahan di bawah Seksyen 73 (1) Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 tetapi dibebaskan kira-kira seminggu selepas tarikh tersebut.
  5. PERTIKAIAN MENGENAI TULISAN JAWI - Teresa Kok telah mencadangkan bahawa, adalah lebih baik untuk menukar tulisan Jawi yang ditulis di setiap papan tanda Jalan di sekitar Kuala Lumpur. Teresa Kok mengatakan sebegitu kerana beliau merasakan bahawa tidak ramai orang di Kuala Lumpur yang tahu berbahasa Melayu dan tulisan Jawi.
  6. MEMPERLAHANKAN AZAN - Pada tahun 2008, Teresa Kok telah menyuruh agar Azan di kawasan parlimen beliau di perlahankan. Ini menaikkan kemarahan orang Islam.

Kali ini dengan video CNY yang dikeluarkan Teresa Kok sebagai 'pelakon utama' memang patut bangsa Melayu bangkit dengan marah sebabnya semakin lama puak Cinabeng nie memang dah naik lemak. Kenapa Teresa Kok buat laporan Polis? Tau pula rasa takut, kata sebelum ni Polis ini barua kerajaan. Dalam video CNY tersebut menghina pejuang-pejuang yang mempertahankan Sabah.

Ini pandangan peribadi GR sendiri, Teresa Kok tak layak dipanggil pemimpin atau wakil rakyat. GR sendiri duduk di kawasan Seputeh. Tiada sebarang pertolongan mahu pun bantuan yang diberikan oleh beliau. Bantuan hanya diberikan pada kaum-kaum tertentu saja...nak tengok Teresa Kok turun padang jauh sekali.

Kalau GR jumpa dia dan pelakon-pelakon dalam video CNY tu pun GR nak sepak muka diaorang. Dasar Cinabeng tak sedar untung, jangan ingat korang semua boleh control 100% Malaysia nie. Sedihnya ada juga bangsa Melayu yang jadi bodoh dan buta sejarah sanggup backup Cinabeng dan lebih rela bangsa sendiri dihina.


Pada Teresa Kok, kenapa anda melantun tak tentu pasal bila Menteri KDN, DS Zahid Hamidi bagi komen dan tidak berpihak pada anda. Pertama sekali jangan nak cuba pusing fakta atau buat cerita dongeng. Baca dulu kenyataan di atas, Polis sekarang bukan sama macam Polis di zaman 'Menteri KDN dulu'.

Dulu koranng boleh pihak kepala Polis, tapi sekarang tidak lagi yer. Sebelum nak kata Menteri KDN tak layak jadi Menteri, tanya diri sendiri....anda layak ker jadi wakil rakyat? Apa yang anda bagi perkhidmatan pada rakyat Seputeh. Habuk pun tak der tau....rumah urut jer banyak laaa.


GR kata: Jumpa Teresa Kok di area Seputeh...siap sedialah korang yer!!

Artikel pelbagai