Thursday, July 24, 2014

IMIGRESEN KENA SERBU, @Zahid_Hamidi PUNYA PASALLAH NIE! @KDNPUTRAJAYA @imigresenmy

Apa sebenarnya yang berlaku di Imigresen hari ini, adakah pegawai Imigresen tak buat kerja? GR difahamkan banyak laporan yang diterima katanya Imigresen tak buat kerja. Imigresen tak pandai berikan layanan dan perkhidmatan terbaik pada masyarakat.

Betul ke begitu? Permohonan passport dan prosesnya bukankah lebih kurang 1-2 jam kita akan perolehi passport, adakah hanya hangat-hangat tahi ayam?

Bila jadi macam nie, masyarakat dengan senang tunding jari salahkan Pak Menteri KDN...katanya pemalas dan tak pantau anak buah di bawah buat kerja.

Kita lihat gambar-gambar di atas yang GR kongsikan. Suasana tersebut di Imigresen salah sebuah ibu kota. Kenapa jadi begini? Adakah salahnya 100% pada Imigresen dan KDN?

Persoalannya senang...kenapa kita tak datang awal-awal untuk selesaikan urusan di pejabat kerajaan? Kenapa urusan perlu ditangguh-tangguh? 

Kalau buat urusan semuanya awal..kan senang. Renew passport ke, buat IC ke..kalau semuanya awal dan pandai uruskan masa..hasilnya kan lebih mudah serta baik.

Bila buat urusan semuanya LAST MINIT, apa jadi? Macam gambar di atas lah. Mulalah nak maki hamun pegawai-pegawai dan staff yang bertugas. Mulalah salahkan kerajaan kata malas nak buat kerja.

Sebenarnya salah siapa??? Lu pikirlah sendiri...


GR kata: Banyak pahala dapat bulan puasa nie kalau kita kuat bersabar....


Sent from Samsung Mobile

Artikel pelbagai