Friday, May 30, 2014

KEMPEN TERAKHIR DAP CUBA BANGKITKAN SEMANGAT MELAYU? #PRKTelukIntan @rsnrayer @dyanasmd @PDRMsia


Siapa sebenarnya yang perjuangkan agenda bangsa Melayu? Siapa sebenarnya yang pertahankan bangsa Melayu?

Siapa sebenarnya yang mempertahankan nasib anak-anak Melayu? Siapa yang pertahankan institusi Melayu?

Siapa yang cuba runtuhkan semangat bangsa Melayu? Siapa yang cuba bakar semangat Melayu?

Lihat kenyataan Adun Seri Delima di atas, adakah benar kata-kata baru ini? GR lakukan research dan bertanyakan sendiri di dalam geng pakatan pembangkang dan DAP...mereka sendiri tidak tahu langsung kenyataan baru ini.

Kenyataan yang sebelum ini si ADUN Seri Delima ini mengatakan UMNO celaka memang benar mereka dengar dan lihat sendiri. Jelas di sini, ini satu propaganda jahat DAP melalui RBA yang cuba untuk memecahkan kaum.

Mereka cuba untuk menimbulkan isu perkauman, kononya mereka ini membela nasib Melayu. Dengan meletakkan calon Melayu bertanding di Teluk Intan, mereka kononnya berhak dipanggil perjuang bangsa Melayu yang sebenar.

Untuk pengetahuan semua, kenyataan di atas GR rasa tidak sama sekali dikeluarkan oleh YB Adun Seri Delima ini. Wahai YB ADUN Seri Delima adakah kenyataan ini BOHONG semata-mata?
Jelas ada agenda disebalik batu yang dikeluarkan oleh RBA untuk supaya tercetus pergaduhan antara kaum.

Dalam perjuangan mereka kononnya mereka perjuangkan hak bukan Melayu, mereka menuntut hak sama rata semua kaum dan ingin menghapuskan hak keistimewaan semua bangsa. Mereka hanya mahukan Malaysian Malaysia...tapi kenapa mereka mengeluarkan kenyataan di atas yang TIDAK BENAR sama sekali.

Pemimpin-pemimpin DAP tolong jawab....kalau dah tahu sokongan rakyat pada korang semua dah menurun 20% gunakanlah cara yang bijak untuk menarik sokongan rakyat. Jangan asyik menipu jerk...tau la korang ni jenis kafir tak der halal haram nyerrr....


GR kata: Melayu yang bijak boleh fikir...Melayu yang bodoh, otak letak kat mana???


Sunday, May 25, 2014

AMBIGA BUAT LAWAK BANGANG SELEPAS LAMA MENYEPI! @Zahid_Hamidi @Ambiga_S #PRKTelukIntan #Battle4TelukIntan


Akhirnya muncul kembali di nenek tua kaki penghasut tahap dewa selepas dah lama menyepi. Adakah beliau masih diterima oleh rakyat dengan pelbagai kata-kata yang berbau sampah? Adakah rakyat masih boleh menerima si peguam tua nie, selepas beberapa siri demo haram anjuran beliau dan kuncu-kuncunya tiada sebarang tindakan dan hasil yang dibuat oleh mereka.

Hanya mengajak rakyat ke jalanan tapi hasilnya entah apa-apa. Masih ingat dengan siri pembohongan mereka bahawa kononnya sistem pilihanraya tidak telus dan SPR menipu. GR ingin meningatkan semua, mana bukti-bukti 40ribu Bangla yang dikatakan 'membuang undi' pada BN? Mana bukti tempat pengiraaan undi blackout?

MANA BUKTINYA, SEHINGGA SEKARANG TIADA SEBARANG LAPORAN POLIS DIBUAT? HINGGA SEKARANG TIADA BUKTI PASSPORT BANGLA YANG MENUNJUKKAN BERI UNDI PADA BN!!! MANA WAHAI SI PEGUAM TUA NAK MAMPOS!!!

Atas sebab dirinya tak laku, GR lihat beliau cuba unutk menaikkan namanya kembali dalam arena politik negara. Semalam, ucapan DS Zahid Hamidi dikatakan berbau ugutan. Adakah beliau faham maksud ugutan dan juga gurauan??


Apakah kenyataan pemimpin pakatan selama ini tidak pernah berbau ugutan atau hasutan? Jika benar kenyataan DS Zahid Hamidi berbau ugutan, di manakah bukti undian pengundi yang benar memihak kepada UMNO/BN?

Ambiga tau tak bahawa pembekalan baju baru pada RELA telah lama dipersetujui oleh kabinet dan telah pun diseragamkan. Cuba kita fikir, janji pakatan pada rakyat pernah ker mereka tunaikan? Ada tak mereka pedulikan tuntutan rakyat, yang mana selama ini mereka perjuangkan. Kononya lah...jadi mangsa rakyat diperbodohkan macam kerbau.
Korang tengok sendiri kenyataan si peguam tua ni. Pandangan GR, kenyataan ini seharusnya untuk mereka sendiri. Rakyat perlu menunjukkan bukti tanda sokongan mereka dengan undi. Tapi undi yang macam mana? Rakyat yang bijak saja boleh menilai demi masa depan mereka yang lebih baik. Adakah mereka inginkan pemimpin yang hanya pandai bercakap sana sini, atau mereka mahu pemimpin yang boleh buat kerja?

Siapa yang sebenarnya mengamalkan politik keganasan? Demo sana sini, rosakkan harta benda awam dan jejaskan ketenteraman awam...itu politik namanya wahai si Ambiga peguam tua. Bukannya GR tak tau agenda tersembunyi anda dalam aktiviti Sister In Islam. Tungguuuuuu...pendedahan akan dibuat demi menyelamatkan umat Islam di Malaysia.

Korang fikirlah dengan bijak, Zahid betul ke Ambiga cuba jadi bijak pandai dengan putar alam yang dia buat. Orang macam dia, biasalah kan tak putar alam memang tak sah. Kih kih kih.....GR kata: Alamak Dyana, pakai diadoren tak? Kih kih kih....

Artikel pelbagai